Xiaomi prekvapivo predstavilo nástupcu fitnes náramku Mi band 5.

Na včerajšej udalosti boli predstavené viaceré novinky, pričom uvedenie náramku Mi Band 6 sme očakávali najskôr na prelome júna a júla. Napriek tomu, že Mi Band 5 bol predstavený v júni 2020, Xiaomi sa rozhodlo prekvapiť novou verziou tohto populárneho fitness náramku. Spoločnosť prezradila, že sa jej podarilo predať už 120 miliónov kusov náramkov zo série Mi Band, čo sa po predstavení novej generácie Mi Bandu môže ešte výrazne zvýšiť.

Novinka prináša väčší zakrivený Amoled displej s uhlopriečkou 1,56-palca, čo znamená, že je takmer o 50% väčší ako displej verzie Mi Band 5. Zvýšilo sa aj rozlíšenie, ktoré je tentokrát na úrovni 326 ppi. Mi Band 6 dokáže monitorovať 24/7. Pridaná je aj možnosť monitorovania hladiny kyslíka v krvi SpO2.

V ponuke sa nachádza 30 režimov pre rôzne športové aktivity a činnosti. Mi Band 6 dokáže automaticky detekovať 6 rôznych cvičení. Nechýba odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM (50 m), čo znamená, že ľahkého kontaktu s vodou sa náramok rozhodne nezľakne. 

Náramok sa nabíja pomocou magnetickej nabíjačky. Xiaomi tvrdí, že náramok vydrží na jedno nabitie až 14 dní, čo je oproti 10 dňom pri Mi Band 5 takisto zlepšenie. Na druhej strane o prítomnosti NFC pri globálnej verzii nepadlo ani slovo. Na výber je 6 farieb: čierna, modrá, oranžová, olivová, slonová kosť a zelená. Cena je stanovená na 44,99 eur. Je však pravdepodobné, že ceny sa budú pre jednotlivé trhy mierne líšiť. 

Oficiálna dostupnosť nebola počas predstavenia uvedená. Nové produkty od Xiaomi, vrátane Mi Band 6, bude pritom možné zakúpiť 6. apríla na akcii Mi Fan Festival.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Saturácia krvi kyslíkom (SpO2): Prečo je dôležitá a čo o nej treba vedieť?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.