Služba je dostupná aj zadarmo.

Riešenie Bezpečné pripojenie Wi-Fi šifruje internetový prenos dát a zabraňuje sledovaniu aplikácií a webstránok. Umožňuje vám surfovať internetom bezpečne aj na verejných pripojeniach bez strachu či nebezpečenstva pred útokmi hackerov. 

Pokiaľ sa pripájate na nebezpečnú alebo verejnú Wi-Fi, túto formu pripojenia odporúčame používať predovšetkým pri narábaní s citlivými údajmi, ktoré zahŕňajú napríklad históriu online nákupov, údaje o bankových kontách a kreditných kartách. Nikdy totiž neviete, kto vás môže cez ňu sledovať a ako má táto sieť zabezpečené “zadné vrátka”. Pred týmito možnými útokmi sa môžete veľmi efektívne skryť, vďaka zabudovanej funkcii, ktorú nájdete aj vo vašom smartfóne Galaxy.

Samsung vo svojom bezpečnostnom balíčku pre smartfóny Galaxy pripravil možnosť využívať tento bezpečnostný prvok bezplatne a to každý mesiac. Dokáže však efektívne pomôcť v prípade, pokiaľ túto formu pripojenia nepotrebujete využívať často. Poskytuje bezplatnú ochranu iba 250 MB dát cez Wi-Fi / mesiac.

Pokiaľ by ste potrebovali prenášať väčší objem dát, tak aj na to Samsung myslel. Službu si môžete predplatiť priamo cez Nastavenia a vybrať si 24 hodinový alebo mesačný plán

Pre aktivovanie postupujte nasledovne*:

Nastavenia Biometrické údaje a zabezpečenie Bezpečné pripojenie Wi-Fi Chrániť (Zastaviť)

Pre čo najrýchlejšie spustenie Bezpečného pripojenia Wi-Fi odporúčame pridať do lišty s Rýchlymi nastaveniami skratku, ktorá aktivuje funkciu Bezpečné pripojenie Wi-Fi jediným kliknutím. V ponuke služby si takisto môžete podrobne sledovať prenesené dáta alebo vybrať aplikácie, ktoré majú byť chránené.

*Postup aktivácie a dostupnosť služby sa môže líšiť v závislosti od modelu a verzie OS.

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Udržujte svoj Galaxy smartfón v kondícii

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.