Prinášame ďalšie tipy pre tých, ktorí sa začínajú so smartfónom zoznamovať.

Pravdepodobne to poznáte, potrebujete sa pripojiť k reproduktoru, alebo inému zariadeniu prostredníctvom Bluetooth a zoznam pripojených zariadení obsahuje iba zhluky písmen, čísel alebo neznámych pojmov, ktoré na prvý pohľad nesúvisia s vyhľadávaným zariadením.

Existuje totiž niekoľko možností, ako sa môže zariadenie prostredníctvom Bluetooth identifikovať a zobrazovať vo vašom smartfóne. Vo väčšine prípadov je na prvý pohľad jasné, o aké zariadenie ide, no niekedy sú namiesto typového označenia zobrazené rôzne alternatívne názvy výrobcu alebo dokonca iba Bluetooth adresy (písmená a čísla).

Pre ľahšiu orientáciu v zozname je možné tieto zobrazované informácie upraviť tak, aby bolo jasné, ktoré zariadenie chcete ku svojmu smartfónu pripojiť. Premenovanie je praktické aj v prípade, že používate viacero rovnakých zariadení, takže im viete priradiť označenie, ktorým každé jedno ľahko identifikujete.

Postup je nasledovný* 

Keď sa už Bluetooth zariadenie nachádza v zozname a potrebujete ho premenovať, otvorte Nastavenia – Pripojenia – Bluetooth – Vyberte Bluetooth zariadenie – Nastavenia Bluetooth zariadenia – Premenovať – Zvoľte nový názov – Uložiť.

Nový zvolený názov výrazne pomôže vo vyhľadávaní v zozname pripojených Bluetooth zariadení. 

*Postup sa môže líšiť v závislosti od modelu a verzie OS.

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Skryte sa pred hackermi so smartfónom Samsung Galaxy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.