Hlásenie o možnosti prechodu na nový Windows 11 sa bude objavovať čoraz viac.

Podobne, ako pri Windows 10. Máte síce možnosť používať aktuálnu verziu, mechanizmy sú ale nastavené tak, aby boli otravné. V zásade vám nemusia prekážať a informáciu o novom systéme uvidíte najviac v časti Nastavenia – Aktualizácia a zabezpečenie. Server BetaNews priniesol informáciu, ako vypnúť otravné informovanie o tom, že môžete prejsť na Windows 11.

Ako na to?

Na to, aby sa vám nestalo, že systém Windows 11 sa začne usídľovať vo vašom počítači, je potrebná úprava registrov. Samovoľného prechodu na Windows 11 sa obávať nemusíte, no tento tip bude vhodný pre menej znalých používateľov. Tým môžete upraviť registre systému tak, aby omylom neklikli na nejaké hlásenie, ktoré by spustilo aktualizačnú fázu.

  • V podstate potrebujete oklamať Windows 10 a stanoviť mu poslednú hlavnú verziu. Otvorte register operačného systému (regedit.exe).
  • Nájdite kľúč Computer HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Windows WindowsUpdate
  • Vytvorte hodnotu DWORD (32-bit) s názvom TargetReleaseVersion s číslom 1
  • Vytvorte ďalšiu hodnotu DWORD (32-bit) ale teraz s názvom TargetReleaseVersionInfo a hodnotou 21H1

Existuje aj spôsob úpravy cez editor systémovej politiky, ten ale mnohí mať nebudete. Vyžadovaná je edícia Windows 10 Pro. Postup týmto spôsobom je nasledovný.

Prejdite štruktúrou Local Computer Policy – Computer Configuration – Administrative Templates – Windows Components – Windows Update – Windows Update for Business a dvojklikom spustite okno Select the Target Feature Update Version. Zadajte hodnotu 21H1 a potvrďte tlačidlom OK.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.