Na slovenskom trhu pôsobí niekoľko taxi aplikácií, ktoré majú svojich stálych zákazníkov. Hopin, Liftago, Uber či Taxify si delia trhový podiel spolu s tradičnými taxi službami, ktoré fungujú na princípe telefonického objednávania služby cez dispečing. Taxi aplikačný biznis je však aj napriek silnejúcej konkurencii stále zaujímavou a dynamicky sa rozvíjajúcou oblasťou v preprave osôb a to napriek absencii jednotných pravidiel.

V ostatnom období však spoločnosti prevádzkujúce taxi služby stále viac volajú po potrebe nastavenia jasných a transparentných pravidiel, ktoré budú záväzné pre všetky subjekty poskytujúce služby prepravy osôb. Pod túto výzvu sa podpísala aj slovenská spoločnosť HOPIN TAXI, ktorá ako prvá priniesla na náš trh aplikáciu umožňujúcu objednávanie si taxíka cez smartfón. Dnes patrí medzi najobľúbenejšie taxi aplikácie na Slovensku. Pozreli sme sa na dôvody, vďaka ktorým má HOPIN TAXI toto prvenstvo.

1. Objednávanie taxíka

Vďaka HOPIN TAXI už od novembra 2012 nemusíte volať na dispečing, čakať na operátorku a počúvať ako hľadá cez vysielačku taxík. Všetko vyrieši aplikácia. Dispečing netreba. Taxík si objednáte veľmi rýchlo – len na 3 kliky. Stiahnete si aplikáciu, zadáte miesto, kde vás taxík vyzdvihne a hotovo. Taxík si viete objednať cez HOPIN TAXI v Bratislave, Košiciach, Prahe, Ostrave, v Ľubľane a Kyjeve. Aplikácia je dostupná hneď v niekoľkých jazykoch. Pre cudzincov je výhodou, že s vodičom nepotrebujú vôbec komunikovať. Jednoducho zadajú do aplikácie odkiaľ a kam chcú ísť. Ak nepozná mesto a nevie adresu, aplikácia zákazníka, nájde cez GPS a ten si objedná taxík bez toho, aby museli adresu zadať.

2. Karta alebo hotovosť? Je to len na vás

Platíte všade platobnou kartou? Aj za jazdu s HOPINom môžete platiť kartou priamo cez aplikáciu. Jednoducho sa registrujte v aplikácii a pridáte si svoju platobnú kartu. Po vystúpení z taxíku vám aplikácia jednoducho stiahne sumu za jazdu z karty. Ste stále fanúšikom hotovosti a nechcete nechávať za sebou stopy? Jednoducho na konci jazdy zaplaťte taxikárovi v hotovosti. Výber platby je v HOPIN TAXI úplne na vás. Pri každej objednávke si viete zvoliť, či chcete platiť v hotovosti alebo kartou.

3. Odhad cestovného ešte pred jazdou

S HOPIN TAXI máte cenu pod palcom. Nastavte si v aplikácii maximálnu cenu za kilometer a drahší taxík vám nepríde. Aplikácia si pamätá cenník každého jedného HOPIN taxikára. Ak zadáte pri objednávke štart aj cieľ, aplikácia vám hneď vypočíta odhad ceny. Ak s cenou súhlasíte, jednoducho objednávku potvrdíte. Ceny HOPIN taxikárov sú fixne dané v taxametri, ktorý majú v aute a zároveň v HOPIN TAXI aplikácii. Taxameter je jednou z podmienok taxikárskej koncesie. Presnú cenu za jazdu vyčísli taxameter a aplikácia ju skontroluje. S HOPIN TAXI sa vždy odveziete za rovnakú cenu. HOPIN TAXI nedvíha ceny na základe dopytu.

4. Profesionálny vodiči a nie Janko z ulice

Cez aplikáciu HOPIN TAXI vás odvezie len taxikár s platnou taxi koncesiou. Taxík, v ktorom vás odvezie, je zapísaný v koncesii a pravidelne kontrolovaný. HOPIN vodiči spĺňajú všetky legislatívne požiadavky súvisiace s podnikaním v preprave osôb. Majú požadované poistenia, psychotesty a servisné kontroly auta.

5. Presne viete kedy pre vás príde taxík

Chcete si objednať taxík, ale ešte máte stretnutie? Aplikácia HOPIN TAXI je pohodlné riešenie bez telefonovania. Pohodlne si objednajte taxík cez aplikáciu. S taxikárom dokážete rýchlo komunikovať cez správy v aplikácii. Meškáte, ale už ste na ceste, tak nech na vás ešte 2 minúty počká? Napíšte vodičovi rýchlu správu. Vonku prší a vám sa nechce moknúť na ulici? Sledujte v reálnom čase na mape, ako sa k vám taxík blíži. Vidíte ako je ďaleko a o koľko minút je na mieste.

6. Presne viete kto po vás príde

HOPIN TAXI vodiči sú len taxikári s platnou taxikárskou koncesiou, ktorý spĺňajú všetky legislatívne podmienky. Hneď po objednaní služby vás aplikácia informuje, kto po vás príde – viete krstné meno taxikára, ŠPZ a model auta. Dokonca vidíte aj fotku auta. Takto sa na ulici ľahšie nájdete. Boli ste s taxikárom spokojní? Pridajte si ho medzi Obľúbených a vaše objednávky dostane skôr ako iní vodiči. Takto si časom vytvoríte svoju „obľúbenú“ flotilu taxikárov. Ďalšie dôležité informácie, ktoré vidíte v aplikácii o svojom taxikárovi sú hodnotenie od zákazníkov a cenník. Po každej jazde vás aplikácia vyzve ohodnotiť taxikára. Boli ste spokojní? Dajte mu 5 hviezdičiek. Neboli ste spokojní? dajte mu zlé hodnotenie a už sa s ním nikdy neodveziete. Priemerné hodnotenie vodičov je 4,8 z 5 hviezdičiek. Tím HOPINU vám ochotne pomôže s čímkoľvek. Napíšte nám ak ste niečo zabudli v taxíku, ak ste neboli spokojní s cenou, trasou alebo vodičom, alebo len jednoducho potrebujete poradiť.

7. Vždy sa s taxikárom nájdete

Aplikácia vás vďaka GPS vie nájsť na mape. Rovnako je na mape aj taxikár. Vy vidíte jeho a on vidí na mape, kde presne naňho čakáte. Ak sa aj napriek tomu neviete nájsť, jednoducho vodičovi napíšte správu alebo zavoláte cez aplikáciu.

8. Spätne viete o svojej jazde zistiť všetko

Každá jazda je zaznamenaná a spätne sa dá ľahko vyhľadať. Na rozdiel od dispečingu, kde obyčajne neevidujú kto volá, kam si taxík objednáva a ktorý taxikár koho viezol. Systém konkrétne eviduje trasu, cenu, vodiča, zákazníka, hodnotenie zákazníka a hodnotenie vodiča. V prípade, že ste zabudli mobil či kľúče v taxíku, jednoducho je možné identifikovať, kto vás viezol a hneď mu aj zavolať. Ak príde sťažnosť na cenu či trasu jazdy, HOPIN dokáže prerátať cenu na základe reálne prejdenej trasy aj skontrolovať samotnú trasu.

9. Najrýchlejšia a najkratšia trasa

Objednajte si taxík, zadajte štart a cieľ. Aplikácia vypočíta najrýchlejšiu trasu na základe aktuálnej dopravnej situácie. Nepotrebujete nikoho navigovať či presviedčať, že cez prístavný most to bude rýchlejšie. Ak sa vám trasa nepozdáva, jednoducho po vystúpení ohodnoťte vodiča a nahláste trasu HOPINu. Trasa je zaznamenaná v systéme a HOPIN ju dokáže spätne skontrolovať.

10. Odvezte sa aj za firemné

HOPIN ponúka riešenie aj pre firmy a organizácie. Zaregistrujete sa ako právnická osoba, pridáte svojich zamestnancov a oni môžu jazdiť s aplikáciou HOPIN TAXI na firemné stretnutia či za klientmi. Nepotrebujú hotovosť ani zbierať bločky. Dostanete jednu faktúru a prehľadnú tabuľku vo formáte Excel so všetkými jazdami na konci mesiaca.

11. Spokojnosť zákazníka je na prvom mieste

Aplikácia HOPIN TAXI vás automaticky požiada o hodnotenie na konci každej jazdy. Ak ste ohodnotili jazdu nízkym počtom hviezdičiek, aplikácia vám tohto vodiča už nabudúce nepošle. Ak zanecháte aj slovné hodnotenie s čím ste neboli spokojní, HOPIN sa tým bude zaoberať. Pokiaľ pôjde o reklamáciu, bude vás HOPIN kontaktovať osobne. Rovnako, aj keď nahlásite, že ste niečo zabudli v taxíku. Keďže HOPIN má centrálu priamo v Bratislave, reagovať môžu rýchlo. Samotní taxikári aktívne pracujú na zlepšovaní svojho hodnotenia, a teda aj služieb. Čím lepšie majú totiž hodnotenie, tým viac objednávok získajú. Priemerné hodnotenie v Bratislave je 4,8. Rovnako HOPIN dbá na dodržiavanie pravidiel a nepoctivosť či zavadzanie zákazníka netoleruje. V systéme sa všetko dá rýchlo skontrolovať, cena aj trasa.

Nechajte nám správu