Acronis ponúka jedno z najjednoduchšie použiteľných riešení na zálohovanie. Pre firmy aj domácnosti.

Na vývoji produktu a riešení Acronisu sa podieľa viac ako 300 vývojárov. V Škoda Auto je používaný na zálohovanie strojových robotov. Podobne je to aj v spoločnostiach Kontinental alebo napríklad Siemens. Zároveň ide o najpredávanejšie zálohovacie riešenie v českom jazyku.

acronis_news2017_1

Acronis sponzoruje Formulu 1 (Scuderia Toro Rosso), no nie ej to len obyčajný sponzoring. Acronis sa zároveň stará o zálohovanie. Od piatku do nedele, kedy prebiehajú preteky, tím Formule 1 vyprodukuje zhruba 700 GB dát. Tie sú v reálnom čase zálohované, aby boli počas pretekov kedykoľvek dostupné v prípade akýchkoľvek výpadkov.

Novinky a možnosti

Backup 12 používa hybridné softvérové riešenie. Vzhľadom na aktuálne trendy v oblasti licencií sú poskytované viaceré licenčné modely – zálohovanie ako služba, neobmedzená licencia alebo miestom na vzdialenom úložisku Acronis. Okrem HyperV alebo VMware sa dajú zálohovať aj systémy Citrix, RedHat a služby ako SharePoint alebo napríklad Office 365 od Microsoftu.

Softvér podporuje kompletné zálohy, teda nie len na úrovni dát ale aj na úrovni celých diskov. Teda zálohuje kompletné systémy tak, aby sa dali obnoviť aj na inom počítači. Nechýba podpora virtuálnych strojov bez toho, aby bolo potrebné čokoľvek inštalovať do týchto počítačov. Využiť sa dá tzv. agentové a bezagentové.

Väčšina firiem využíva bez agentové zálohovanie. V prípade, že je aplikované len bez agentové zálohovanie, je závislé na celkovom stave systému a nemusia sa vždy podariť spraviť snapshoty. Preto Acronis podporuje aj agentové zálohovanie, teda inštaláciou špeciálneho softvéru priamo do virtuálneho stroja.

acronis_news2017_4

Výhodou je zálohovanie fyzického stroja a jeho obnovenie do virtuálneho stroja. Tento proces funguje aj naopak. Ide o proces vhodný na rýchlo „skopírovanie“ vášho skutočného počítača do virtualizovaného riešenia. Ideálne ak potrebujete systém presne 1:1 na testovanie skutočných situácií podobných v tom reálnom prostredí.

acronis_news2017_3

Špeciálnou kategóriou sú počítače od Applu. Kto však má Macy? Pravdepodobne riaditeľ firmy, ktorého nemusíte vždy donútiť správne zálohovať. Vďaka Backup 12 sa dajú robiť zálohy centrálne a spravovať tak zálohy zo všetkých počítačov. Acronis má servery na celom svete. No správcovia zálohovania sa rozhodujú, kam umiestnia svoje dáta. Ak si vyberiete servery v Štrasburgu, máte istotu, že sú tu a legislatívne neopustili Európsku úniu.

Množstvo funkcií je preddefinovaných, takže stačí väčšinou vytvoriť nový okruh zálohovania a ponechať systém pracovať automaticky. Schémy sú automaticky nastavené na najlepší spôsob zálohy aj vzhľadom na to, aby sa dáta dali čo najrýchlejšie obnoviť.

Do počítačov sa dá nainštalovať aj aplikácia na monitorovanie zálohovania, kde má používateľ možnosť odložiť zálohovanie a do istej miery zasahovať do procesu zálohy. V prípade, že takúto aplikáciu mať používateľ nebude, zálohovanie sa bude dať spravovať výhradne diaľkovo.

Smartfóny

Novinkou je zálohovanie mobilných telefónov s Androidom alebo iOS. V týchto telefónoch si zálohujete kontakty, fotky, videá, kalendáre a správy v prípade Androidu. V prípade iOS namiesto správ pripomienky. Chystá sa aj aplikácia pre telefóny s Windows 10 Mobile.

Link: www.acronis.cz

Stiahnite si pre Android / iOS.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Nechajte nám správu