Nájsť auto, sledovať auto, kontrolovať auto, vedieť či sa nestalo súčasťou nehody, to všetko dokáže zariadenie Automatic PRO.

Ide už o druhú generáciu špeciálneho adaptéra pre automobily od spoločnosti Automatic. Avšak, táto je podstatne vylepšená. Nekomunikuje so smartfónom cez Bluetooth, čo je podstatne obmedzujúce, ale má vlastný 3G modul. Vy tak máte prehľad o súkromnom, či firemnom aute, kdekoľvek sa nachádza.

Automatic PRO_nowat

Adaptér sa zapája do zásuvky OBD-II (Data Link Connector) v automobile, ktorá sa bežne používa v automobiloch zhruba od roku 1996. Použiteľnosť tak nie je príliš limitujúca pre potenciálnych záujemcov. Adaptér Automatic PRO má voľné pripojenie na 3G sieť po dobu piatich rokov, bez ďalších poplatkov. Jeho obvod dokáže sledovať i zaznamenávať polohu a stav vozidla. Ak sa automobil bez vášho vedomia pohne, ihneď o tom budete informovaný notifikáciou v smartfóne. Taktiež je možné nastaviť upozornenia na štart vozidla či ukončenie jazdy. Cez príslušnú aplikáciu vozidlo sledujete, kontrolujete jeho stav a dostávate notifikácie. Ak systém vášho vozidla, resp. palubný počítač, vypíše nejakú chybu, budete o nej prostredníctvom aplikácie informovaný. Navyše, zariadenie obsahuje podporu IFTTT. Pre aktívne sledovanie vozidla je potrebné pripojenie spárovaného smartfónu na internet.

automatic_nowat

Automatic PRO prichádza taktiež s funkciou Crash Alert. Tá vás upozorní na nehodu vášho automobilu, ak by ho šoféroval napr. iný rodinný príslušník a pod. Vy tak máte ihneď informáciu, kde sa vozidlo nachádza a môžete kontaktovať záchranné zložky, taktiež to môže aplikácia urobiť samostatne. Takáto funkcia môže v niektorých prípadoch zachrániť to najcennejšie, ľudské životy.

AUTOMATIC 1_nowat

Zaujímavá je cena zariadenia, ktorá je len 129 dolárov na celých 5 rokov, v prepočte 113,90 eur. Spoločnosť Automatic zvažuje aj medzinárodnú integráciu, avšak, zatiaľ je v nedohľadne, čo je škoda. Funkčnosť je zatiaľ, len na území USA.

Zdroj: www.theverge.com

Viac k téme: 

VIDEO touchIT: Samsung predstavuje platformu Connect Auto

 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu