Firma spolupracuje s dodávateľmi z viacerých krajín.

Slovenská technologická spoločnosť AeroMobil oznámila, že napreduje s vývojom lietajúceho auta. V Bratislave sa už vyrábajú prvé komponenty z vysoko kvalitných uhlíkových kompozitov a v roku 2019 by mal byť funkčný prototyp AeroMobil 4.0 pripravený na testovanie.

Jednotlivé komponenty karosérie sú navrhnuté a vyrobené z vysokopevných ultraľahkých materiálov, ktoré sú počas výroby podľa technických pokynov upravované, vrstvené a impregnované. Prvé z nich budú použité na stavbu chvostových plôch lietajúceho auta.

Každá forma komponentu pre prototyp je dôkladne digitálne skenovaná pre overenie rozmerov s technickým návrhom. Celý proces sa ďalej zaznamenáva a kontroluje, aby bol  každý krok v súlade s najvyššími normami a spĺňal požadované technické a kvalitatívne parametre.

Niektoré komponenty vyrábajú priamo v AeroMobile, na ďalších zas firma spolupracuje so špičkovými dodávateľmi zo Slovenska, Čiech, Veľkej Británie a ďalších krajín. Na príprave nového prototypu AeroMobilu určeného pre letové skúšky sa podieľa viac ako 40 ľudí z viac ako 8 krajín sveta. Prví zákazníci by mali svoje vozidlá dostať v roku 2020 a 2021.

Proces výroby nového prototypu. Zdroj: AeroMobil

Zdroj: AeroMobil

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: AeroMobil 4.0 má desiatky objednávok z celého sveta. Videli sme ho naživo, pozrite si ho vo videu

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu