Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dodávka celkom 50 motocyklov BMW Motorrad, ktoré si objednala Polícia Českej republiky pre doplnenie vozového parku dopravnej polície, bude dodaná v roku 2022. Odovzdanie prvého fleetu 20 motocyklov z celkového počtu 50 kusov prebehlo v Brne.

Značka BMW Motorrad je známa nielen svojim širokým spektrom modelov v ponuke, ale aj schopnosťou vyhovieť špeciálnym požiadavkám v rámci svojho výrobného procesu, kedy sú všetky komponenty a kvalita garantované priamo výrobcom. Rovnako je tomu v prípade modelu BMW R 1250 RT v úprave policajného špeciálu, pri ktorého výrobe boli využité rozsiahle skúsenosti získané na základe dlhodobého používania motocyklov BMW Motorrad policajnými zbormi napríklad v Nemecku, Rakúsku, Švédsku, Dubaji, na Slovensku a aj v Českej republike. Momentálne ich využívajú poriadkové sily v 150 krajinách sveta. Nové stroje sú okrem iného vybavené aj súpravou špeciálnych svetelných a zvukových zariadení.

Pohľad do histórie

Zaujímavým príbehom je príbeh motocyklov BMW R50 a R69 S, ktoré od roku 1964 pôsobili v službách Hradnej stráže v Prahe, kde zabezpečovali sprievod najvýznamnejším štátnym návštevám socialistického Československa, takže sa dostali aj na Slovensko. Zaujímavosťou je, že dva z týchto motocyklov účinkovali aj v populárnom filme Dívka na koštěti. Toto prepojenie pražskej Hradnej stráže s motocyklami značky BMW sa prenieslo aj do súčasnosti – BMW motocykle sa doplňujú  tento rok do vozidlového parku českej polície.

Značky: