Spoločnosti Facebook trvalo viac ako štyri mesiace, kým spustila dlhoočakávaný tmavý režim vo svojej aplikácii Messenger. Prinášame vám návod, ako si ho môžete jednoducho aktivovať.

Tmavý režim v Messengeri aktivujete poslaním špeciálneho emotikona mesiaca do četu s ktorýmkoľvek priateľom. Ak pošlete jeden z mesiacov, ktoré obsahuje bežne klávesnica s emotikonmi, tak sa vám tmavý režim pravdepodobne neaktivuje. Odoslaním tohto emotikonu mesiaca () sa však v hornej časti aplikácie objaví vyskakovacie okno, ktoré informuje o možnosti aktivácie tmavého režimu. Ťuknutím na tlačidlo v tomto okne sa následne dostanete do nastavení aplikácie, kde už priamo uvidíte možnosť aktivácie tohto režimu.

Možnosť nastavenia tmavého režimu nie je v súčasnosti možná vo všetkých krajinách sveta. Tentokrát je však funkcia prístupná aj pre obyvateľov Slovenska a Česka. Potrebné je, ale mať nainštalovanú najnovšiu verziu Messengeru. Tmavý mód funguje na všetkých zariadeniach s operačným systémom Android a iOS. Môžeme tak v najbližších dňoch či týždňoch očakávať oficiálne predstavenie tmavého režimu.

Postup aktivácie tmavého režimu sme overili aj u nás v redakcii. Funguje a prinášame vám tak podrobný návod vo forme screenshotov.

Po odoslaní emotikonu mesiaca sa objaví v hornej časti obrazovky oznámenie o odomknutí tmavého režimu. Na druhom screenshote sme vám zvýraznili kľúčové ovládacie prvky na jeho nájdenie

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ako zrušiť na Facebooku účet, ku ktorému ste stratili prístup?