Neoficiálny obchod s aplikáciami sťahuje tie isté inštalačné súbory ako Obchod Play.

Pokiaľ ste si zakúpili niektorý z Huawei telefónov, ktorý neobsahuje Google služby, pravdepodobne hľadáte alternatívny obchod s aplikáciami, ktorý budete používať spoločne s Huawei AppGallery. Aspoň dočasne, dokedy sa ponuka obchodu AppGallery nerozrastie tak, aby pokryla všetky vaše potreby. Zoznam bankových a slovenských aplikácií v Huawei AppGallery nájdete v tomto článku, možno vám pomôže.

Na internete nájdete niekoľko alternatívnych obchodov s aplikáciami – APKPure, APKMirror, Aptoide alebo Aurora Store. Prvé tri menované fungujú na takom princípe, že používatelia nahrávajú do obchodov inštalačné súbory pre jednotlivé aplikácie, ktoré získali z Obchodu Play alebo z iných zdrojov. Všetky spomenuté obchody majú zabudovanú určitú formu zabezpečenia, takže by sa nemalo stať, že sa do obchodu dostane upravená verzia aplikácie so škodlivým kódom.

Aurora Store je neoficiálny Google Play

My sme si obľúbili obchod Aurora Store a to z toho dôvodu, že ide o neoficiálny klient pre Google Play. V praxi to znamená, že tento obchod sťahuje tie isté inštalačné súbory ako Obchod Play. Aplikácie, ktoré si inštalujete, sú teda rovnako bezpečné, ako keby ste si ich stiahli priamo z Google Play. Nie je tu riziko, že by používateľ upravil inštalačný súbor a ten nahral do obchodu, nakoľko Aurora Store pristupuje priamo na servery Googlu.

Z hľadiska bezpečnosti inštalačných súborov môžeme povedať, že Aurora Store je rovnako bezpečný ako Google Play. Tento obchod je open-source projekt a informácie o ňom nájdete na stránke GitLab a to vrátane zdrojového kódu.

Aurora Store používajte radšej v anonymnom režime

V súvislosti s používaním Aurora Store odporúčame využívať možnosť anonymného prihlásenia. Vtedy sa do obchodu prihlásite pomocou anonymného účtu a Google ho nevie spárovať s vašou identitou. Pomocou anonymného účtu si môžete cez obchod Aurora Store stiahnuť všetky bezplatné aplikácie, ktoré sú k dispozícii v Obchode Play.

Aurora Store tiež umožňuje prihlásenie do vášho Google účtu. Túto funkciu však odporúčame nevyužívať a to z toho dôvodu, že Google zakazuje pristupovať k serverom Obchodu Play z inej aplikácie, ako je Google Play. Teoreticky by sa teda mohlo stať, že by Google váš účet dočasne alebo trvalo zablokoval za porušenie podmienok používania. Na internete sme sa snažili nájsť, či sa to už niekomu stalo a nič sme nenašli. Aj napriek tomu však radšej nepoužívajte svoj Google účet – pre istotu. Určite nie, ak je pre vás dôležitý.

Aurora Store v anonymnom režime ponúka všetko potrebné, ak budete chcieť tento obchod používať ako doplnok k Huawei AppGallery alebo ako náhradu za Obchod Play v ľubovoľnom zariadení so systémom Android, do ktorého sa nechcete prihlasovať pomocou Google konta.

Obchod Aurora Store si môžete stiahnuť z oficiálneho webu, TU.

Aurora Store
Aurora Store

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit