Na verejnú beta verziu najnovšieho operačného systému pre Apple Watch sme čakali neočakávane dlho, no už nemusíme a ani vy. Verejná beta verzia WatchOS 7 je už niekoľko dní oficiálne dostupná a nainštalovať si ju môže ktokoľvek.

Apple Watch

Apple Watch

Samozrejme, treba mať na zreteli, že ide o beta verziu, ktorá môže mať rôzne nedokonalosti a chyby, s ktorými je potrebné počítať. Môže fungovať bezproblémovo, ale aj „hororovo“ :), to sa však ťažko vopred predpovedá (v našom prípade je zatiaľ funkčnosť bezproblémová). Dobrou správou je, že v prípade nespokojnosti sa môžete kedykoľvek vrátiť ku „starému“ operačnému systému. Najdôležitejší krok celého procesu je záloha dát – tú vykonajte pred samotnou inštaláciou beta verzie.

Ako nainštalujem verejnú beta verziu WatchOS 7? (všetky kroky uskutočňujete v rámci spárovaného iPhonu)

 

Základom je internetový prehliadač Safari, do ktorého zadáte URL: https://beta.apple.com. Na tejto stránke je potrebné prihlásenie sa do vášho Apple konta, odsúhlasenie postupu a následne si stiahnete inštalačný profil – treba kliknúť na „Enroll your Apple Watch“ a na ďalšej stránke – „Download profile“. Sťahovanie beta profilu sa po odsúhlasení spustí automaticky a následne sa zobrazí menu inštalácie (ak by sa tak nestalo, prejdite v iPhone do aplikácie Watch – Všeobecné – Profily a následne stiahnutý profil nainštalujte).

Posledný krok: beta profil máte nainštalovaný, teraz nasleduje klasický proces aktualizácie. V aplikácii Watch prejdite do sekcie – Všeobecné – Aktualizácia softvéru. Tu na vás čaká nový softvér, ktorý stiahnete, pričom sa spustí automatická inštalácia vo vašich Apple Watch (za predpokladu, že sú pripojené k nabíjačke alebo sú nabité na viac ako 50%). Inštalačný súbor má približne 958 MB (Apple Watch 5. gen.), takže sťahovať odporúčame až po pripojení na Wi-Fi sieť.

 

To je všetko, teraz môžete otestovať všetky novinky v rámci WatchOS 7.

Prečítajte si aj:

iOS 14: Verejná beta je oficiálne dostupná (návod na inštaláciu)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE