Animované tapety si môžete aktivovať aj na smartfónoch Xiaomi.

Spotreba energie síce môže byť technicky väčšia, no v praxi sa jej obávať nemusíte. Animované tapety sú v prípade nadstavby MIUI 12 špeciálnou záležitosťou. Môžete si vybrať, či ich použijete na domácej obrazovke alebo na obrazovke uzamknutia.

Ako na to?

Podržte prst na prázdnom mieste hlavnej obrazovky systému a zobrazí sa možnosť na vstup do menu s tapetami. Toto je najjednoduchší spôsob, ako si ho zapnúť. Dá sa to však aj priamo z nastavení.

Vyberať môžete klasické tapety, avšak tie animované sú označené ako Live Wallpapers. Môžete nimi prechádzať a vybrať si podľa vašich preferencií. Myslite na to, že niektoré tapety môžu vyzerať pekne, avšak ide o video.

To sa prehráva v slučke a ako vidno aj na niektorých náhľadoch koniec a začiatok sú dokonale zladené, no niektoré boli autorom rozmazané vo forme prechodového efektu. To je ešte ten lepší spôsob. U mnohých sa ale bude prejavovať efekt „trhnutia“, keď sa začnú prehrávať od začiatku.

Spotreba energie

Obava o zvýšenú spotrebu energie je na mieste, avšak netreba sa toho obávať. Ak si animovanú tapetu zvolíte na zamknutú obrazovku a nebudete ju mať neustále rozsvietenú, vyššiu spotrebu ani nepoznáte. Navyše, nie video ale podsvietený displej bude v skutočnosti najväčším žrútom.

O väčšej spotrebe sa dá hovoriť pri použití na domácej obrazovke, no aj tu narazíme na pôvodný argument. Videosekvencia nebude mať na výkon a spotrebu veľký dopad. A ak máte telefón na domovskej obrazovke, asi ho používate alebo aj tak máte zapnutú nejakú aplikáciu a teda displejom svietite.

Prečítajte si aj:

Ako zapnúť always on displej na Xiaomi

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.