Má vyššiu spotrebu energie ako Bluetooth, preto sa oplatí Wi-Fi vypínať.

Smartfóny od Samsungu majú funkciu, ktorá kontroluje dosah známych Wi-Fi sietí a na základe toho ponúkne automatické pripojenie. Rovnako sa to deje pri stratení Wi-Fi z dosahu. Vtedy telefón vypne Wi-Fi kartu. Pomáha to, šetriť batériu tým, že vypne Wi-Fi, napríklad po odchode z domu alebo z práce.

Funkciu nájdete v Nastaveniach systému v časti Pripojenia – Wi-Fi. V sekcii Wi-Fi potom ťuknete na tri zvislé bodky hore na displeji, aby sa zobrazilo ďalšie menu. Tu nájdete voľbu Rozšírené.

samsgung wifi settings

Tu sa nachádza položka Automaticky zapnúť Wi-Fi. V tejto položke nájdete zoznam Wi-Fi sietí, ktoré používate. Pri kúpe nového smartfónu bude tento zoznam zatiaľ prázdny. Spravidla potrebujete niekoľko dní alebo cyklov zapnutia a vypnutia tejto bezdrôtovej siete.

Po čase pribudnú siete, ktoré máte zväčša v práci a doma. Vypnutie a zapnutie modulu bude prebiehať automaticky. Na výber je možnosť vyradenia takto rozpoznaných a zapamätaných sietí. Prípadne sa dá funkcia úplne vypnúť.

Wi-Fi 6

Po pripojení k Wi-Fi 6, čo je zatiaľ najrýchlejší komerčný spôsob pripojenia k tomuto typu bezdrôtovej siete, bude na displeji pri ikone číslovka šesť. Bezdrôtovú kartu na Wi-Fi 6 (AX) má už aj Samsung Galaxy S10 a novšie smartfóny série S.

Potrebujete na to teda router s touto podporou a takisto smartfón. To, či sa váš telefón dokáže k tejto sieti pripojiť, nájdete v jeho technickej špecifikácii.

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10: Užitočné tipy na každý deň

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.