TOUCHIT: Potreboval by som radu s mojou čítačkou Kindle PaperWhite 2. Mám ju už pár rokov, pričom v nej boli od výroby integrované výkladové slovníky (anglický, nemecký, francúzsky, španielsky a portugalský). Jedného dňa mi ale zmizli bez stopy. Neviem prečo sa to stalo. Dajú sa nejako obnoviť?

Pokiaľ máte na mysli slovníky, ktoré sa zobrazia po tom, ako podržíte prst na nejakom slove, ide skutočne o základnú funkciu zariadenia.

Je možné, že ste si tieto slovníky zo zariadenia omylom zmazali alebo sa poškodili. Obvykle je ale možné vrátiť ich späť. Nájdete ich na serveri výrobcu, prístupnom cez tlačidlo Cloud na hlavnej stránke zariadenia. Aby ste mali toto prostredie prístupné, musíte mať na službe vytvorený účet, respektíve mať čítačku zaregistrovanú (čo umožní napr. používanie e-mailu na konvertovanie formátov knižiek).

Po otvorení sekcie Cloudu na požadované slovníky ťuknite, čím sa do zariadenia späť stiahnu. Následne cez menu Settings/Device options/Dictionaries skontrolujte, či ich už vidíte integrované a nastavené. Ak nie, čítačku reštartujte. Po týchto krokoch už môžete vyskúšať ťuknúť na slová v knižkách a overiť, že sa zobrazujú definície prípadne preklady. Podmienkou je, aby daná knižka mala nastavený podporovaný jazyk.

Značky:

František Urban

František Urban
Zameriavam sa najmä na prehľadové a analytické články z oblasti najrôznejších technológií a ich vývoja. Nájdete ma takisto pri diagnostike HW a SW problémov.