Vo svete veľkých smartfónov sa dá využiť funkcia ovládania jednou rukou.

Nie je to úplne univerzálna vec do každej situácie a nie je to ani novinka. S touto funkciou sme sa stretli už mnohokrát, je súčasťou Androidu, no veľa sa už o nej nehovorí. Je to pravdepodobne tým, že telefón so 6“ displejom považujeme za taký malý akurát do ruky.

Ako na to?

Smartfóny Xiaomi alebo Redmi, skrátka tie s rozhraním MIUI majú v nastaveniach možnosť prispôsobiť si zobrazenie až pre tri veľkosti uhlopriečky. Nájdete ich v NastaveniaĎalšie nastaveniaRežim ovládania jednou rukou.

Najprv treba tento režim aktivovať, aby sa dal podľa potreby spúšťať a vypínať. Takto si zmenšíte displej resp. zobrazovaciu časť na vami akceptovanú úroveň. Zobrazenie bude síce iné a všetky prvky podstatne menšie, možno horšie viditeľné, no zároveň dočiahnete jednou rukou (prstami) na celú zobrazovanú plochu.

Ako je vidno na obrázku, vyberať môžete medzi 3,5“ / 4“ / 5“. Režim sa aktivuje pohybom od prostredného tlačidla po lište doprava alebo doľava, podľa toho, na ktorej časti displeja chcete mať zobrazenú obrazovku.

xiaomi miui

Prečítajte si aj:

Ako zamknúť ikony na domovskej obrazovke? (Xiaomi / Redmi)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.