A ako schudnúť pomocou inteligentných hodiniek a fitness náramkov?

Pandémia koronavírusu výrazne ovplyvnila náš každodenný život a takisto aj naše návyky a zvyky. Huawei v spolupráci s agentúrou Ipsos zisťoval medzi Európanmi, ako sa počas pandémie zmenila ich fyzická kondícia a takisto telesná hmotnosť. S výsledkami sa možnože stotožníte aj vy.

Prieskumu sa zúčastnili obyvatelia z desiatich krajín (Poľsko, Bulharsko, Česko, Rakúsko, Grécko, Chorvátsko, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko a Turecko) a väčšina z nich priznala zhoršenú fyzickú kondíciu ako dôsledok pandémie. 38 % opýtaných priznalo, že pribrali, pričom priemerný prírastok na hmotnosti bol 7 kg. 31 % opýtaných sa počas pandémie začalo prejedať.

Vyššia hmotnosť je dôsledkom aj zmeny životného štýlu a obmedzení – 57 % respondentov trávilo počas pandémie viac času pri televízii, 30 % prestalo cvičiť z dôvodu uzavretia fitness centier. Respondenti sa takisto sťažovali na poruchy spánku, zvýšenú únavu (51 % opýtaných) a vysokú úroveň stresu (43 %).

Výsledky prieskumu takisto poukázali na to, že pandémia najviac ovplyvnila telesnú hmotnosť a kondíciu ľudí vo veku 25 až 34 rokov, pričom na ženy v tejto vekovej kategórii mala väčší dopad ako na mužov.

Huawei Watch GT 2
Huawei Watch GT 2 a funkcia bežecké trasy, ktorá je skvelá. V novej verzii vás hodinky budú pri behaní koučovať zvukovými povelmi

Ako schudnúť pomocou moderných technológií?

Túto otázku si v redakcii TOUCHIT dlhodobo pokladáme aj my a môžeme potvrdiť, že pomocou moderných technológií sa dá chudnúť. Príkladom je autor článku, ktorý s pomocou inteligentných hodiniek dokázal schudnúť 25 kg (je pravda, že nejaké kilá sa počas pandémie vrátili). Neboli to však iba samotné hodinky, ale aj pravidelné cvičenie a zamýšľanie sa nad tým, čo a kedy budem jesť.

Pokiaľ vás zaujímajú detaily, ako vám môžu pomôcť inteligentné hodinky, fitness náramky či inteligentná váha, prečítajte si článok s našimi skúsenosťami TU. Hodinky a náramky, ktoré v ňom odporúčame, sú dnes už trochu zastarané, nakoľko sú k dispozícii nové modely. Hlavná myšlienka – sledovanie tepu pri cvičení, pomalšie behanie s dôrazom na spaľovanie tukov aj s pomocou bežeckých trénerov, sa však nezmenila.

Chudnúť pomocou moderných technológií plánujú aj niektorí respondenti uvedeného prieskumu. 63 % respondentov z 10 krajín cíti, že potrebuje zlepšiť svoje fyzické zdravie. 46 % má v pláne schudnúť a 35 % z nich má v pláne kúpiť si zariadenie, ktoré im to uľahčí.

Prečítajte si články z nášho seriálu o inteligentných hodinkách:

Zdroj: Huawei, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit