Vedeli ste, že z vašej dovolenky môžete svojej rodine či známym poslať vytlačenú pohľadnicu priamo z vášho telefónu? Navyše tak môžete ušetriť na poštovnom a zároveň tým potešíte. Vytlačená, personalizovaná pohľadnica je osobnejšia, ako fotka poslaná cez Messenger.

Nepôjde len tak o hocijakú pohľadnicu, ale vašu vlastnú, vami vytvorenú, s vašimi fotkami a textom. Vyberiete si jej dizajn, napíšete vlastný text, zadáte adresu a zaplatíte platobnou kartou. Doručovateľ ju potom vytlačí a odošle za vás. V našom návode sme sa podrobne pozreli na službu Moja pohľadnica, ktorú poskytuje Slovenská pošta.

Celá služba je spracovaná intuitívne a v responzívnom dizajne. Pohľadnicu dokážete vytvoriť pohodlne cez mobil v troch krátkych krokoch. My sme ju odoslali počas našej cesty vlakom domov. Stačí kliknúť na pohladnica.posta.sk a vybrať si rozmer pohľadnice. Na výber máte veľkú A5 (21 x 15 cm) alebo klasickú A6 (15 x 10 cm). Cena za odoslanie sa pohybuje od 0,90 eura a záleží od krajiny, do ktorej ju chcete doručiť. Ak ju teda budete posielať na Slovensko, vyjde vás lacno a určite lacnejšie, ako keby ste posielali pohľadnicu zo zahraničia ku nám na Slovensko.

Vybrať si môžete veľkú či klasickú pohľadnicu

Po výbere rozmeru pohľadnice si zvolíte šablónu. Na výber máte buď hotové pohľadnice, rámiky ale aj možnosť vytvoriť si vlastnú koláž. Tzn. že na pohľadnicu môžete vybrať viacero spomienok, ktoré ste si odfotili do mobilu. Kliknutím na šedé plochy sa vám otvorí galéria telefónu a vy si vyberiete obrázky, ktoré chcete použiť. Po výbere obrázkov kliknete na pokračovať. V našom prípade sme si vybrali iba pohľadnicu s jednou fotkou kytice lúčnych kvetov.

Výber vlastného obrázku je jednoduchý a vyberáte ho priamo z galérie telefónu

Po výbere obrázku sa vám zobrazí zadná strana pohľadnice. Tu kliknutím napíšete sprievodný text a adresu, kam bude pohľadnica odoslaná.

V tomto kroku zadávate sprievodný text pohľadnice a aj adresu doručenia

Po kliknutí na tlačidlo objednať sa vám zobrazí cena, ktorú za vytlačenie a odoslanie pohľadnice zaplatíte. Ide o konečnú cenu. V našom prípade to bolo 1,10 eura za veľkú pohľadnicu posielanú na Slovensko. Pri cene zároveň vidíte, ako dlho bude trvať jej doručenie. Zaplatiť za ňu môžete iba platobnou kartou alebo kartou Slovenskej pošty. Po výbere spôsobu platby a odsúhlasení obchodných podmienok budete presmerovaní na platobný portál, kde zadáte potrebné údaje z vašej platobnej karty a zrealizujete platbu. Do e-mailu vám potom príde potvrdenie o prijatí objednávky. Doručovateľ po úhrade pohľadnicu vytlačí na papier a doručí na vami zvolenú adresu.

 

Za pohľadnicu potom zaplatíte platobnou kartou a o všetko ostatné sa postará Slovenská pošta

Vytlačená pohľadnica nám naozaj dorazila do troch pracovných dní od objednania. Služba Moja pohľadnica je dostupná na stránkach Slovenskej pošty. Podobnú službu s poslaním personalizovaných papierových pohľadníc ponúka aj Zoner cez ich webovú stránku, alebo špeciálnu aplikáciu či Česká pošta.

Pri všetkých prípadoch služieb platí, že potrebujú dátové pripojenie. Tzn. že ak ste v destinácii mimo EÚ, kde máte použitie mobilných dát spoplatnené nad rámec vášho bežného dátového balíčka, odporúčame vám použiť spoľahlivé Wi-Fi pripojenie. Inak by vás poslanie takejto pohľadnice mohlo vyjsť poriadne draho.

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.