Teraz sa potešia všetci ortodoxní fanúšikovia Androidu a tvrdí odporcovia iOS zariadení – áno, aj iPhone alebo iPad môže zamrznúť (nestáva sa to však často), a preto je dobré vedieť, ako v danej situácii reagovať, resp. ju vyriešiť čo najrýchlejšie.

Základom je vedieť, že iPhone bol od prvého modelu stvorený ako jeden celok, z ktorého nie je možné používateľsky vybrať batériu – bez servisného zásahu. Reset starších zariadení s vyberateľnou batériou bol proste krásny (čau Nokia 🙂 ). Takže táto možnosť odpadáva, teda ak nevybuchnete a nehodíte ho o zem.. To bude „Fatalreset“.

Prečo o tom píšem? Lebo sa vám to môže hodiť, presne ako mne pred pár hodinami, kedy som vlastnou chybou spravil z iPhonu neovládateľnú tehlu, ktorá potrebovala tvrdý reštart – iPhone na nič nereagoval, nedal sa vypnúť bežnými spôsobmi a dokonca sa mu podarilo aktivovať SOS režim. Celé zle (testy beta verzií prinášajú určité úskalia). Vopred upozorňujem, že sa nemusíte obávať o dáta, ide iba o reštart zariadenia, ktoré sa následne zapne a všetko bude ako predtým, vrátane zachovaných dát.

Ako reštartujem iPhone/iPad, ktorý nereaguje na dotyk alebo jednoducho zamrzol? 

Je to veľmi jednoduché, pričom samotný proces záleží od toho, aký model vlastníte – s TouchID alebo FaceID.

  • Modely s Face ID: Stlačte a rýchlo uvoľnite tlačidlo na zvýšenie hlasitosti. Stlačte a rýchlo uvoľnite tlačidlo na zníženie hlasitosti. Potom stlačte vypínacie tlačidlo a držte ho stlačené, kým sa zariadenie nereštartuje.
  • iPhone 8 alebo novší: Stlačte a rýchlo uvoľnite tlačidlo na zvýšenie hlasitosti. Stlačte a rýchlo uvoľnite tlačidlo na zníženie hlasitosti. Nakoniec podržte bočné tlačidlo, kým sa nezobrazí logo Apple.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus a iPod touch (7. generácia): Podržte horné (alebo bočné) tlačidlo spolu s tlačidlom na zníženie hlasitosti, až kým sa nezobrazí logo Apple.
  • iPad s tlačidlom Domov, iPhone 6s alebo starší a iPod touch (6. generácia) alebo starší: Podržte tlačidlo Domov spolu s horným (alebo bočným) tlačidlom aspoň 10 sekúnd, až kým sa nezobrazí logo Apple.

Verím, že vám tento tip pomôže, aj keď je lepšie ho nepotrebovať.

Zdroj: Vlastné/Apple

Prečítajte si aj:

Z iOS zariadení sa môžu stať platobné terminály. Apple kúpil start-up Mobeewave

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE