Počítač s názvom, ktorý si asi nezapamätáte.

Každý váš počítač je nejako pomenovaný. Môžete ho tak vidieť v lokálnej sieti alebo na cloudových službách. Jeho názov môže vyzerať napríklad takto – DESKTOP-JIVTDSP

Z tohto vám ale jasné veľa nebude a navyše vo svojej podstate ide o notebook, nie desktopový počítač.

Keď máte viac zariadení s Windows a majú podobne vygenerované názvy, nebudete ich vedieť od seba odlíšiť. Za predpokladu, že sa nechcete učiť takéto názvy.

Ako na to?

V nastaveniach operačného systému (ponuka ŠtartNastavenia) nájdite položku SystémInformácie. Tu je v spodnej časti pod špecifikáciou zariadenia tlačidlo Premenovať toto PC. Po zadaní nového názvu sa zobrazí otázka na reštartovanie počítača. Môžete ho reštartovať neskôr. Avšak bez tejto akcie sa neuplatní zobrazovanie nového názvu.

Odteraz budete vidieť váš počítač zrozumiteľnejšie. Najmä v prípade cloudových služieb ako Dropbox, Google Drive ale aj Facebooku alebo konta Office. Vždy uvidíte o aký počítač ide. V prípade potreby presunu on-line licencií kancelárskeho balíka Microsoft Office vám bude jasné, ktorý počítač to je. Nepomýlite sa a omylom si nedeaktivujete licenciu z počítača, ktorý stále používate.

Prečítajte si aj:

Bezpečnejšie prihlasovanie do Windows

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.