V roku 2013 Facebook predstavil chatové hlavičky ako rýchly spôsob komunikácie s priateľmi.

Zo začiatku sa tento ošiaľ netýkal (našťastie) každého, pretože ste potrebovali tzv. Facebook Home aplikáciu, ktorá nahradila vašu aktuálnu domovskú obrazovku. Problém bol najmä v oblasti kompatibility a táto aplikácia nebola dostupná pre mnohé telefóny.

Neskôr Facebook oddelil chatovanie do vlastnej aplikácie Messenger a tak zároveň vyriešil aj problémy s kompatibilitou.

Ak chcete chatovať na Facebooku z mobilu, najlepším riešením je práve použitie aplikácie Messenger. V štandardnom nastavení sú ale zapnuté notifikácie o novej správe od vašich priateľov. To môže niekomu prekážať, ukážme si ako ich vypnúť.

Vypnutie „četových“ hlavičiek

fb (1)

V nastaveniach aplikácie je položka Četové hlavičky, ktorá má dve voľby a obe sa dajú naraz vypnúť alebo zapnúť, prípadne separátne. Prvá, s názvom Skryť pri použití aplikácií, ktoré zaberajú celú obrazovku, je kritická pri hraní hier. Jej nastavenie je správe, aby nedochádzalo k prerušeniu hier alebo iných aplikácií, ktoré bežia v celoobrazovkom režime. Druhá voľba, s názvom Otvoriť konverzáciu z panelu upozornení, nie je štandardne zapnutá. Je to vlastne ochrana proti duplicite upozornení na správy.

fb (2)

Hlavným prepínačom v záhlaví tejto časti nastavení si tak vypnete kruhové oznámenia o nových správach, ktoré na obrazovke zaberajú miesto.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.