Smartfóny tejto značky majú podobný princíp obnovy dát, ako tie od Samsungu.

Používajú cloudovú službu, no vždy je tu možnosť istej zálohy aj u iných značiek cez lokálnu zálohu. Na cloudovú zálohu sa môžete spoľahnúť aj pri značke motorola, obnovia sa vám SMS, história hovorov a niektoré dáta z aplikácií. Nie však rozloženie aplikácií na domovskej obrazovke.

Aby nedošlo ale nedošlo k omylu. Google obnovu môžete spustiť po zapnutí nového / vyresetovaného telefónu aj na značkách ako Xiaomi alebo Samsung. Toto ale neodporúčame, ak chcete využiť obnovenie, ktoré tieto značky ponúkajú po vlastnom. Je potrebné teda sprievodcu obnovou od Googlu preskočiť, iba sa do Googlu prihlásiť, no nevyberať položku Obnoviť dáta. Potom si ich obnovíte cez cloud výrobcov telefónov.

Funkciu obnovenia a takisto zálohovania dát nájdete v Nastavenie – Mi Konto – Xiaomi Cloud.

Na výber je možnosť automatického zálohovania alebo manuálne. Je na vás, aký postup si vyberiete. Kto nechce, výrobca ho nebude nútiť do žiadneho prenášania dát do ich cloudu. Postup je celkom jednoduchý, stačí ťuknúť na tlačidlo Záloha Domov… a ťuknúť na tlačidlo Zálohovať teraz.

Obnova položiek, napríklad pri prenášaní dát z iného smartfónu sa robí ťuknutím na položku Obnoviť položky z cloudu a výberom zariadenia, z ktorého sa zálohované dáta použijú. Pri takejto obnove sa vám ale zo smartfónu môžu odstrániť niektoré už nainštalované aplikácie, ak záloha tieto neobsahuje. Teda nepribudnú len tie, ktoré v novom telefóne nemáte.

Položky synchronizácie fungujú inak. Napríklad ak už ste do nového zariadenia dostali nejaké SMS správy alebo máte nafotené nejaké obrázky, nezmiznú.

Po spustení synchronizácie sa prenesú položky z cloudu napríklad po synchronizácii staršieho telefónu Xiaomi do vášho nového. Naopak ale vaše nové SMS a fotky sa takisto prenesú do cloudu a takto sa po spustení synchronizácie na starom zariadení prenesú aj do starého telefónu Xiaomi.

Prečítajte si aj:

Ako na súkromie v telefónoch Xiaomi?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.