Nie vždy potrebujeme najvyšší výkon smartfónu.

Naopak viac by sme ocenili dlhšiu výdrž batérie. Najmä ak máte výkonnejší smartfón, šetrenie výrazne nepocítite. Či už ide o spomalenie procesora alebo zakázanie niektorých automatických služieb. Veľký podiel na spotrebe má aj automatická synchronizácia a aplikácie bežiace na pozadí.

Xiaomi poskytuje vo svojom rozhraní vlastné šetrenie energie. Nájdete ho v NastaveniaBatéria a výkon. Na definovanie nastavení a toho, čo sa v tomto režime uplatní treba ťuknúť na ozubené koliesko vpravo hore a prejsť do nastavení tohto šetriaceho režimu.

V prípade, že sa nechcete obmedzovať, máte možnosť ho naplánovať. Najlepšie pravdepodobne v noci a tak máte istotu, že vám smartfón počas noci, keď ho nepoužívate, nespotrebuje veľa energie.

Šetriaci režim odporúčame aj cez deň, podľa toho, ako používate smartfón.

V častých prípadoch rôzne aplikácie pristupujú ku GPS a to takisto zbytočne spotrebúva energiu. Napríklad počasie, prípadne iné, u ktorých ste povolili GPS po neobmedzenú dobu.

Totiž až na Androide 10 máte možnosť nastaviť použitia GPS len v prípade, že je aplikácia zapnutá. Nezabudnite vypnúť voľbu Vypnúť ak je nabitá batéria na 60 %. Ušetríte podstatnú časť energie aj pri vyššom stupni nabitia.

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako zrýchliť každý, aj starší smartfón?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.