Nové centrum sa tak trochu podobá na roletku z iOS.

S tým rozdielom, že sa vysúva zvrchu a nie zospodu. Xiaomi má v vo svojom rozhraní MIUI možnosť nastavenia, akou formou budú oddelené notifikácie od roletky s nastaveniami. To je ten panel, ktorý sa vysunie potiahnutím prsta zhora displeja.

O čo ide?

Novinka v nadstavbe MIUI prináša možnosť oddeliť zobrazenie notifikácií od systémových nastavení, teda časti, kde si zapínate Wi-Fi, Bluetooth atď.

Bežne je zobrazenie pod sebou a takto to používajú smartfóny na platforme Android. Potiahnutím prsta zhora sa vysunie panel s nastaveniami a ťahaním prsta ďalej po obrazovke sa zobrazia notifikácie z aplikácií.

Xiaomi na to ide inak a ponúka možnosť toto od seba oddeliť.

Ako na to?

Funguje to tak, že potiahnutie prstom v ľavej časti displeja sa zobrazí roletka s oznámeniami. Potiahnutím v pravej časti displeja sa zobrazia nastavenia. Niekomu nemusí tento spôsob vyhovovať. Výrobca na to myslel a ponechal možnosť nové Centrum ovládania zmeniť a ponechať starý spôsob zobrazenia.

Voľbu nájdete v menu Nastavenia – Obrazovka – Centrum ovládania a Notifikačná roletka. Položka má názov Použiť nové Centrum ovládania a hovorí sama za seba. Keď je vypnutá, zobrazia sa roletky presne tak, ako na ostatných smartfónoch, teda prepínače nastavení a pod nimi potom oznámenia z aplikácií.

 

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10T Pro: Hi-End smartfón za polovicu bežnej ceny (RECENZIA + VIDEO)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.