Májová aktualizácia je vonku, ale sú s ňou problémy.

Z praktického pohľadu a s prihliadnutím na ťažkosti v minulosti, nie je problémovejšia, ako minulé aktualizácie. Microsoft pristúpil k väčšej kontrole toho, ako sa bude distribuovať.

To až v ďalšom kroku, keďže v prvej vlne dostalo oznámenie o dostupnosti väčšina používateľov. Aktualizáciu si môžete vynútiť, avšak tento krok neodporúčame.

Problémy

Medzi najčastejšie problémy, s ktorými sa stretnete, je kompatibilita s nainštalovanými aplikáciami. Je tu aj hardvérový problém. Ten je banálny, no mohol by predstavovať problém pri štarte počítača s vloženým flash diskom alebo iným vymeniteľným médiom, ktoré dokáže slúžiť aj na bootovanie systému.

Problém sa netýka pripojených periférií. Riešenie problému v prípade flash diskov je jednoducho ho pred inštaláciou aktualizácie odpojiť.

Májová aktualizácia sa nebude inštalovať, ak máte v počítači problematický softvér. V našom prípade to bol program VMware Workstation Pro 12. To je niekoľko rokov stará verzia a aktualizačný proces hlási potenciálne problémy s bezpečnosťou.

To pravdepodobne kvôli ovládačom vstupných zariadení a starých ovládačov na virtualizáciu hardvéru, ktoré nespĺňajú súčasné požiadavky na zabezpečenie.

Na stránke Microsoft Docs nájdete vždy aktuálny popis problémov, ktoré sú známe. V tabuľke je zároveň ich stav riešenia.

Prečítajte si aj:

Windows 10 + AMD = 15 % výkonu navyše

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.