Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Alza.cz prichádza s novým radom zrnkových káv vlastnej značky AlzaCafé. Popri zavedenej zmesi arabík zaradila do ponuky aj selekciu piatich jednodruhových káv z rôznych krajín Latinskej Ameriky a jeden špeciálny mix na prípravu mliečnych variantov. Všetky zrná sú pražené čerstvo v Českej republike a sú dostupné ihneď na všetkých pobočkách e-shopu.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa kávy, ktorý pripadá na začiatok októbra, rozšírila Alza svoju privátnu značku AlzaCafé hneď o 6 nových druhov káv. Milovníci lahodného čierneho moku si tak môžu teraz dopriať jednodruhovú arabiku z Kolumbie, Hondurasu, Guatemaly, Dominikánskej republiky a Brazílie alebo zmes arabík, špeciálne vytvorenú pre mliečne kávové nápoje ako latté alebo cappuccino.

„Pôvodná zmes AlzaCafé je po 5 rokoch od uvedenia na trh medzi našimi zákazníkmi veľmi obľúbená a pravidelne sa objavuje medzi najpredávanejšími produktmi na e-shope. Preto sme sa rozhodli ponuku našej kávy rozšíriť a k pôvodnej zmesi pridať aj jednodruhové kávy a ďalšiu vyladenú zmes arabík. Nové varianty sme starostlivo vyberali priamo u pestovateľov, na finálnom spracovaní zŕn a balení potom spolupracujeme s menšou tuzemskou pražiarňou, vďaka čomu môžeme zákazníkom vždy ponúkať maximálne čerstvú a kvalitnú kávu,“ hovorí obchodný riaditeľ Alza.cz Ondřej Hnát.

Alza prišla s myšlienkou vlastnej značky zrnkovej kávy na sklonku roku 2017, odvtedy sa zmesi 100 % arabiky pôvodom z Južnej a Strednej Ameriky predalo cez 207 ton. V prepočte na balenie ide o takmer 320 tisíc balení, čo AlzaCafé každoročne radí na špičku najpredávanejších výrobkov na Alze. Zákazníci na nej oceňujú jej vyváženú a plnú chuť bez akejkoľvek kyslosti, ktorá vyniká čokoládovým nádychom s arómou po lieskovom oriešku. Ochutnať ju môžu aj vo všetkých pobočkách e-shopu, kde je v kávovaroch zadarmo k dispozícii na spríjemnenie nákupu.

V nových variantoch si môžu kávoví milovníci trochu zaexperimentovať – v arabike z Guatemaly napr. ucítia chuť karamelu, vlašských orechov a jabĺk, AlzaCafé Dominicana ich pohladí sladkastou chuťou po vanilke, mandliach a cukrovej trstine a Colombia zase v chuti. Honduras vsádza na kombináciu kakaa a orechov, podobne ako posledná jednodruhová káva z Brazílie, ktorá má navyše ešte nádych čokolády. Všetky varianty sú pražené na stupeň City Roast, ktorý je považovaný za strednú mieru praženia podporujúcu chuť ovocia s príjemnou horkosťou v závere. Všetky druhy sú dostupné v 250 g balení a ich cena štartuje na priaznivých 9,49 €.

Popri starostlivom výbere zŕn a tuzemskej pražiarne venoval e-shop mimoriadnu pozornosť aj obalom jednotlivých káv. V spolupráci s obalovou dizajnérkou pri ich návrhu nadviazal na pôvodný koncept balenia AlzaCafé s cieľom jednotlivé kávy pre zákazníkov dostatočne odlíšiť a vyzdvihnúť špecifiká každého druhu, ako je chuť, pôvod kávy alebo intenzita. Tú zákazníci rozpoznajú na prvý pohľad vďaka zobrazeným hrnčekom s pootočeným uškom na stupnici praženia.

Značky: