Výrobca dodal v treťom kvartáli do obchodov takmer 10 miliónov kusov hodiniek.

Agentúra Counterpoint Research zverejnila informácie o trhu s inteligentnými hodinkami za obdobie júl až september 2021. Kľúčovou zmenou na trhu je fakt, že Amazfit predbehol Huawei a je aktuálne tretím najväčším výrobcom inteligentných hodiniek na svete.

Na prvom mieste aj naďalej ostáva Apple a to aj napriek 10 % medziročnému poklesu. Druhým najväčším výrobcom je Samsung, ktorý vďaka uvedeniu hodiniek Galaxy Watch 4 na trh dosiahol rekordné výsledky. Trojkou je už spomínaný Amazfit – ten dodal počas Q3 2021 do obchodov 9,9 milióna kusov inteligentných hodiniek, čo predstavuje 89 % nárast v porovnaní s rovnakým obdobím za uplynulý rok.

Amazfit má silné postavenie najmä na zahraničných trhoch, ktoré predstavujú 61,8 % jeho podielu na trhu. A tento výrobca výrazne rastie aj na európskych trhoch. V Nemecku dosiahol 150 % medziročný rast, v Turecku až 324 %.

Nie je to prekvapením. Ponuka hodiniek značky Amazfit patrí aktuálne medzi najlákavejšie z hľadiska pomeru cena/výbava a dizajn. Amazfit sa snaží uspieť najmä na trh hodiniek v cenovej kategórii 50 až 200 eur a v tomto segmente nemá s výnimkou hodiniek značky Huawei a Honor žiadnu výraznejšiu konkurenciu. Uvidíme, ako to zmení Xiaomi.

Amazfit nedávno predstavil tretiu generáciu hodiniek radu GTS a GTR. Tie sa však dostali do predaja až v novembri.

Zdroj: amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit