Na súboj dvoch gigantov doplácajú aktuálne najmä zákazníci.

Vzťahy medzi spoločnosťami Google a Amazon sú aktuálne napäté. Amazon dlhodobo odmietal predávať hardvér spoločnosti Google vo svojom internetovom obchode, Google na to zareagoval svojsky a už vypol (Echo Show), resp. čoskoro vypne (Fire TV) prístup k službe YouTube prostredníctvom zariadení od Amazonu. Na ťahu je Amazon, ktorý sa rozhodol vytvoriť vlastnú konkurenciu pre YouTube.

Spoločnosť podľa informácií portálu TV Answer Man požiadala o registráciu ochranných známok pre produkty AmazonTube a OpenTube. Ich popis zodpovedá tomu, čo aktuálne ponúka YouTube. Možno je to náhoda, ale Amazon podal žiadosť v rovnaký deň, kedy Google znemožnil používanie služby YouTube na zariadení Amazon Echo Show a oznámil vypnutie prístupu pre Fire TV.

Ide o svojské riešenie, avšak je zrejmé, že Amazon sa neplánuje nikomu doprosovať a radšej si vytvorí vlastnú službu. Otázkou ostáva, či dokáže nová služba, hoci ju pripravuje internetový gigant, akým Amazon je, plnohodnotne konkurovať prakticky monopolnému postaveniu YouTubu. Je to nepravdepodobné, ale Amazon bude mať aspoň pre svojich zákazníkov pripravenú alternatívu. Tí, ako to už obvykle býva, doplácajú na aktuálny spor najviac.

Zdroj: bgr.com

Prečítajte si aj:

Apple chce konkurovať Netflixu. Bude točiť vlastné TV seriály

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu