Tieto funkcie patrili medzi veľmi obľúbené.

Android Auto zaznamenalo minulý rok v lete niekoľko významných zmien, vrátane odstránenia domovskej obrazovky inšpirovanej Google Feed a pridania poloperzistentných ovládacích prvkov prehrávania hudby na navigačnú lištu. 

Android auto má zaujímavejšiu úvodnú plochu, na ktorej vidíte dôležité notifikácie z telefónu (rok 2019)

Zatiaľ čo väčšina zmien bola vítaná, pri tomto prechode sa niekoľko funkcií stratilo. Sťažnosti sa hromadia kvôli odstráneniu integrácie kalendára, alebo presnejšie povedané, že nie sú dostupné žiadne pripomienky, ako začať navigáciu na miesta, kam potrebujete ísť.

Na začiatku poskytovalo Android Auto funkcie Google Asistenta súvisiacich s kalendárom. Upozornenia na domovskej obrazovke tak informovali na nadchádzajúce stretnutia a poskytovali navigáciu jedným kliknutím. Priama integrácia s kalendárom bola implementovaná neskôr, ale neviedla k žiadnym významným zmenám v používaní.

Upozornenia na schôdzky sa zobrazovali v informačnom kanáli na domovskej obrazovke a zobrazovali nasledujúcu naplánovanú udalosť. Niektoré pripomenutia zahŕňali cestovné časy alebo odporúčaný čas odchodu, ak bolo v schôdzke zahrnuté miesto, a na tieto karty bolo možné kliknutím rýchlo spustiť navigáciu s Mapami Google. 

Android Auto

Android Auto, Zdroj: Android Police

Domovská obrazovka a jej informačný kanál boli však minulý rok odstránené v rámci prepracovania. Upozornenia týkajúce sa textových správ a zmeškaných hovorov sa presunuli na vyhradenú obrazovku.

Ak sa chcete dozvedieť viac o nadchádzajúcich udalostiach, stále môžete požiadať Asistenta pomocou hlasových povelov alebo spustiť aplikáciu Kalendár zo spúšťača a získať zvukové podrobnosti o svojom rozvrhu. Ide samozrejme o úmyselné akcie a nie o automatické pripomenutia, takže vám nebudú nápomocné, ak ich pravidelne nekontrolujete. Tieto metódy navyše neumožňujú spustiť navigáciu k ďalšiemu cieľu.

Nechajme sa teda prekvapiť, čo najbližšie prinesie tím služby Android Auto.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Polar Grit X oficiálne: Priama konkurencia pre inteligentné hodinky Garmin fénix?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu