Aplikácie budú bezproblémovo fungovať na Android Auto aj Android Automotive.

Spoločnosť v marci sprístupnila knižnicu Android for Cars aplikácií v súprave nástrojov Jetpack, ktorá vývojárom pomáha so zavedením aplikácií pre navigovanie, parkovanie a elektromobily do systému Android Auto.

Knižnica bude tiež podporovať Android Automotive, takže vývojári budú môcť vytvárať aplikácie kompatibilné s oboma platformami. Preto by vývojári nemuseli prideľovať toľko zdrojov, aby sa ubezpečili, že ich aplikácie budú fungovať v oboch verziách.

Niekoľko partnerov s prednostným prístupom prináša aplikácie v týchto kategóriách pre Android Automotive, vrátane Chargepoint, Parkwhiz a Plugshare. Google plánuje neskôr otvoriť knižnicu aplikácií pre ďalšie kategórie. Spoločnosť pôvodne umožňovala vývojárom tretích strán vytvárať iba aplikácie pre médiá a zasielanie správ pre Android Auto.

Android Automotive je úplný informačno-zábavný systém, ktorý sa nemusí spoliehať na pripojené zariadenie s Androidom. Google hovorí, že do konca tohto roka bude platformu podporovať viac ako 10 modelov automobilov značiek Volvo, General Motors a Renault.

V automobilovom priemysle je trend nastavený jasne, preto dáva zmysel, že Google chce pomôcť vývojárom vybudovať celý ekosystém aplikácií už teraz.

Android Automotive

Android Automotive, Zdroj: CarMagazine

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Android 12: Všetko, čo potrebujete vedieť o novej verzii systému

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu