Spoločnosť Google dala používateľom služby začiatkom roka prísľub.

Po rokoch relatívnej stagnácie bola pre tento rok oznámená veľká aktualizácia konečne aj pre Android Auto. Pokým začiatkom roka sme poznali iba orientačný termín zavádzania aktualizácie – “niekedy v lete”, tak teraz sa začínajú objavovať prvé informácie, ktoré potvrdzujú, že nové rozhranie sa už začína používať v prvých autách.

S aktualizáciou prichádza aj veľa zmien, od prepracovanej navigačnej lišty, cez rýchlejší štart, až po používateľsky prívetivejšie rozhranie, ktoré vyžaduje menej vstupov na vykonávanie bežných úloh. Po vizuálnej stránke bola pridaná aj tmavá téma a nové spôsoby ovládania používateľskeho rozhrania, ako aj centra upozornení.

Momentálne to na základe pozorovaní vyzerá tak, že aj pokiaľ máte nainštalovanú najnovšiu verziu Android Auto, tak vo vašej aplikácii sa nemusia novinky prejaviť. Zmeny sú totiž prevádzané na strane servera, takže je potrebné počkať, pokým prebehne celý aktualizačný proces, aby ste mohli využívať všetky ponúkané novinky.

Je tak možné, že nejaký čas potrvá, pokým budú môcť všetci používatelia využiť celý potenciál novej verzie aplikácie. Je pozitívne, že aktualizácia sa začala distribuovať už v čase blížiacich sa dovoleniek, aby bolo všetko na leto pre vaše auto pripravené.

Titulný obrázok: Android

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Apple Pay je tu! Oddnes môžeme na Slovensku platiť iPhonom a Apple Watch!

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu