Kto by nepoznal známu sériu Angry Birds?

Ide o kultovú záležitosť, ktorá svojho času prerástla do malej hystérie. Hra sa dočkala niekoľkých sérií, sfilmovania a súčasťou značky Angry Birds boli samozrejme aj „plyšáci“ a oblečenie. Štúdio Rovio chce kráčať s dobou a tak v marci predstavilo ďalšie pokračovanie s titulom Angry Birds AR: Isle of Pigs. Ide o hru, ktorá využíva prostredie rozšírenej reality. Hra je už dlhšiu dobu dostupná pre iOS a teraz vychádza aj pre platformu Android.

Podstata hry je rovnaká, ako pri pôvodných Angry Birds. Musíte triafať a zabíjať zelené prasiatka strelami z praku a na ich “domčeky”, pričom zbierate mince. AR verziu hry je možné hrať na akomkoľvek rovnom povrchu v interiéri alebo exteriéri. Spustenie hry je veľmi rýchle a funguje bezproblémovo. Okolo objektu je možné chodiť dookola a pozerať sa na rozostavenie pevností z akéhokoľvek uhla. Hru sme si zahrali aj v redakcii a určite to nebolo posledný krát. Hra je poriadne návyková a zábavná. Rovio prisľúbilo pravidelný „servis“ aplikácie ako aj rozširovanie jej obsahu.

Hra je dostupná zadarmo, je však potrebné počítať s reklamami. Ich odstránenie je spoplatnené sumou 3,99 eur. Rovnako sú súčasťou hry aj in-app nákupy, za ktoré je možné vylepšovať herný zážitok. Angry Birds AR: Isle of Pigs si zahráte na akomkoľvek Android zariadení od verzie systému 7.1 a podporou Arcore.

App Store

Zdroj: Rovio

Prečítajte si aj:

5 tipov na halloweensku zábavu: Výber Android aplikácií a hier

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.