Zdieľanie sa rozšíri do segmentu relaxu.

Antik patrí medzi najaktívnejšie slovenské spoločnosti v segmente zdieľanej mobility. V Košiciach a niektorých ďalších slovenských mestách ponúka zdieľanie bicyklov či elektrických skútrov. Koncom roka 2020 a v roku 2021 plánuje rozšíriť zdieľanie o ďalšie elektrické zariadenia – bicykle, kolobežky, motorky či horské bicykle. Samostatnou kapitolou budú zdieľané kajaky.

Antik dnes prevádzkuje zdieľanie neelektrických bicyklov v Bratislave, Košiciach, Poprade, Trebišove, Moldave nad Bodvou, Veľkom Šariši. Požičiavanie elektrických skútrov je k dispozícii v Košiciach a počas letnej sezóny aj na Domaši. Pomocou aplikácie Antik SmartWay si takisto môžete zapožičať powerbanku pre dobitie smartfónu v 50 miestach od Bratislavy po Bardejov.

Antik zdieľanie bicyklov, skútrov a kolobežiek

Elektrický horský bicykel od Antiku

Pribudnú aj motorky

Operátor spustí na prelome augusta a septembra zdieľanie elektrických motoriek Antik SuperSoco TS v Košiciach za cenu 10 centov/minúta pre klientov Antiku, resp. 15 centov/minúta pre ostatných používateľov. Súčasťou prenájmu je prilba.

Motorka ponúka dojazd 65 km, v prípade konfigurácie s dvoma batériami je to 100 až 120 km. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 45 km/h, aby ste ju mohli používať aj v prípade, že máte vodičský preukaz pre skupinu AM. Antik bude v Košiciach zdieľať 25 takýchto motoriek.

Antik zdieľanie bicyklov, skútrov a kolobežiek

Elektrická motorka Antik SuperSoco TS rozšíri zdieľanú mobilitu v Košiciach

Zdieľanie aj v segmente relaxu

Na prelome augusta a septembra začne pilotná prevádzka automatickej požičovne dvojmiestnych a trojmiestnych kajakov na rieke Hornád. Loď si budete môcť rezervovať pomocou aplikácie Antik SmartWay – následne po príchode k lodenici si otvoríte požičovňu načítaním QR kódu.

Súčasťou prenájmu je kajak s pádlami, prilbami a plávacími vestami. Systém automaticky zabráni zapožičaniu pri podmienkach, ktoré sú nevhodné na plavbu a vrátanie kajaku bude možné na spodnej stanici rieky Hornád. K dispozícii bude celkovo 8 kajakov.

Od jari 2021 bude Antik zdieľať aj elektrické bicykle a elektrické horské bicykle. Takisto pribudnú aj kolobežky. Práve s kajakmi a elektrickými horskými bicyklami chce posunúť zdieľanú mobilitu do segmentu relaxu.

Antik zdieľanie bicyklov, skútrov a kolobežiek

Takto vyzerá kajak, ktorý bude Antik požičiavať v rámci automatickej požičovne na rieke Hornád

Nabíjacie stanice sú základom Antik mobility

Zdieľaná mobilita je v prípade Antiku prepojená s jeho sieťou nabíjacích staníc, ktorá eliminuje potrebu zbierať vybité bicykle či kolobežky a zároveň motivuje používateľov, aby svoju cestu ukončili v nabíjačke. Antik prevádzkuje v Košiciach 60 nabíjacích staníc, pričom má zabezpečené miesta pre približne ďalších 200 staníc v Košiciach a ďalších mestách.

Operátor tieto stanice ponúka bezplatne ako otvorený systém všetkým samosprávam, ktoré chcú investovať do verejného poriadku pri prevádzke e-mobility na svojom území.

Zdieľanú mobilitu od Antiku si môžete vyskúšať pomocou mobilnej aplikácie Antik SmartWay, ktorá je dostupná pre Android a iOS. Táto aplikácia vám zobrazí nabíjacie stanice a zariadenia vo vašom okolí a takisto vás prevedie aj procesom registrácie účtu, resp. konkrétnej služby.

Antik zdieľanie bicyklov, skútrov a kolobežiek

Google Play
App Store

Antik SmartWay pre Android a iOS

Prečítajte si aj:

ANTIK predstavil systém zdieľaných bicyklov aj v Bratislave. Požičať a vrátiť sa bicykle zatiaľ dajú v Rači. Čo to stojí?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu