Pri našej služobnej ceste na predstavenie nového mobilného telefónu Huawei P9 sme sa po prílete na viedenské letisko rozhodli pre autobus Slovak Lines

Využili sme na to mobilnú aplikáciu, chceli sme vyskúšať ako to v praxi funguje. S mobilnou aplikáciou pritom ušetríte – za lístok sme zaplatili 5 Eur, pritom pri nákupe v automate na letisku bola cena cez 7 Eur. Na viedenskom letisku je k dispozícii internet zadarmo, stačí vám tak naozaj len mobil. Aplikáciu si nainštalujete zadarmo pre Android alebo iOS.

Najprv si pritom vyberáte odkiaľ a kam cestujete.

NakupLiska

Pritom treba zadať mail a telefónne číslo, za lístok platíte on-line cez platobné karty. V našom prípade sme použili platobnú kartu spoločnosti VISA.

Po zaplatení vám príde o mailu oznámenie o nákupe lístka a tiež máte čiarový kód, ktorým sa preukážete pri vstupe do autobusu vodičovi. Lístok sa samozrejme dá zakúpiť aj u vodiča, ale bude to opäť drahšie.

MailPoKupeListka

Čiarový kód sa vám zobrazí aj v mobilnej aplikácii a dá sa s ním jednoducho preukázať.

CiarovyKod

Lístok platí na čas určený v aplikácii, vtedy máte aj garanciu vstupu do autobusu. Lístok je platný aj na ďalšie spoje v rámci aktuálneho dňa. Aby ste však do autobusu nastúpili, musí tu byť voľné miesto. Ak si kupujete lístok dostatočne zavčasu alebo tesne pred odchodom autobusu, môžete dostať akciovú ponuku na tzv. horúci lístok v cene 1 Eur.

Lístok sa dá za výhodnú cenu zakúpiť aj bez aplikácie na stránke spoločnosti Slovak Lines a rovnako zaň aj zaplatíte on-line.

Na letisku potom presne zistíte, kedy má autobus odchod a odkiaľ odchádza. V našom prípade meškal 1 minútu a odchádzal z nástupišťa 4.

Tabula

V autobuse je k dispozícii Wi-Fi zadarmo. S rýchlosťou to nebola žiadna sláva, tak skôr na maily, ale predsa je to príjemné mať možnosť pracovať aj počas cesty.

WiFIVAutobuse

Osobne by sme celkom privítali možnosť v cestovnom poriadku sa dozvedieť, či na konkrétny spoj sú zaradené nové autobusy spoločnosti Slovak Lines. Práve tieto sú totiž vybavené multimediálnym systémom a možnosťami nabíjania mobilných zariadení a tiež notebookov. Verím, že aj internet je tu rýchlejší. Na takýto autobus ale musíte mať zatiaľ šťastie 🙂

V každom prípade do stanice Mlynské nivy sme sa dostali načas a celkom príjemne. Aj keď starým typom autobusu.

Tip: Nové autobusy Slovak Lines na trase Bratislava Viedeň

Zabudnite na auto – Slovak Lines vás na viedenské letisko zoberie za pár Eur. Ušetríte na parkovaní a využijete 100 Mbit/s internet

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu