Kúpili ste darček, na ktorý sa budete skladať s ďalšími kolegami z tímu? Boli na horách a čakáte, že vám na benzín prispejú aj vaši spolucestujúci?

O toto všetko sa postará aplikácia Tatra banka VIAMO. Jej funkcionalita s názvom Pripomienka slúži na vyzvanie priateľov alebo známych, aby vám uhradili požadovanú sumu. Zaslanie pripomienky je rovnako jednoduché ako platba. Stačí, ak zadáte príjemcu, výšku sumy, prípadne popis. Príjemca je o pripomienke automaticky informovaný notifikáciou a môže na ňu v aplikácii reagovať buď vytvorením platby, alebo zamietnutím pripomienky.

Ak posielate pripomienku známemu, ktorý nemá aplikáciu Tatra banka VIAMO, prípadne má jej starú verziu, ktorá funkcionalitu Pripomienka nepodporuje, aplikácia vás na túto skutočnosť upozorní a ponúkne vám možnosť zaslania pripomienkovej SMS. Aplikácia predvyplní telo SMS – číslom účtu, sumou a popisom – aby vám mohol príjemca zaplatiť štandardným bankovým prevodom.

Cez aplikáciu Tatra banka VIAMO tak môžete vrátiť známemu peniaze, poslať deťom vreckové, zaplatiť za dobierku kuriérovi, prispieť na dobrú vec neziskovej organizácii, zaplatiť koncesionárske poplatky, prípadne kúpiť knihu, objednať pizzu či zľavový kupón.

Peniaze môžete zaslať na účet ktorejkoľvek slovenskej banky. Najprv spustíte aplikáciu, vyberiete príjemcu z kontaktov, zadáte sumu a platbu potvrdíte PIN kódom. Peniaze budú úspešne doručené dokonca aj na telefónne číslo, ktoré nie je registrované v službe VIAMO.

Momentálne využíva aplikáciu Tatra banka VIAMO takmer 90 000 klientov, pričom mesačne pošlú takýmto spôsobom v priemere 1 007 917  eur. Nová verzia aplikácie je dostupná v aplikačných obchodoch pre operačné systémy iOS a Android. Aktuálny denný a transakčný limit pre VIAMO platbu, ako aj pre Pripomienku, je v Tatra banke 200 eur.