Súdny spor kvôli patentom má veľký dopad pre obidve spoločnosti.

Technologickí giganti ukončili dlhotrvajúci súdny proces za porušovanie patentov. Spoločnosť s jabĺčkom v logu zažalovala Samsung za kopírovanie dizajnu vtedajších iPhonov. V roku 2011 tak mala juhokórejská spoločnosť zneužiť tieto patenty na vytvorenie vlastného modelového radu smartfónov.

V roku 2012 porota priznala pre Apple 1,05 miliardy dolárovV priebehu rokov sa suma pre Apple znižovala a konečný verdikt bol odklepnutý minulý mesiac po tom, čo Samsung ešte využil poslednú možnosť vyjednávania o výške pokuty.

Spoločnosť z Cupertina mala pôvodne priznanú 1 miliardu dolárov, pričom kórejský Samsung chcel znížiť sumu až na 28 miliónov dolárov. Porota sa stretla s oboma spoločnosťami na polceste a pre Apple definitívne odklepla za patentový prehrešok 538,6 milióna dolárov. Táto suma nie je pritom konečná. Samsung musí uhradiť ešte niektoré ďalšie záväzky vyplývajúce z tohto procesu.

Aj počas súdneho procesu medzi Applom a Samsungom sa viedli rokovania o obchodnej spolupráci, kedy Samsung predal Applu čipy a displeje. Podľa Wall Street Journal, Samsung zarobí 110 dolárov za každý Apple iPhone X.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Apple chcel z iPhone X odstrániť Lightning port. Zachránila ho iba jedna vec

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu