Predaj iPhonov sa môže v Číne zastaviť.

Spoločnosť Apple pripravila aktualizáciu softvéru pre všetky modely iPhonov v Číne, ktoré porušujú patenty Qualcommu. Dnes o tom informovala agentúra Reuters. Čínsky súd dal za pravdu spoločnosti Qualcomm a doručil jej súdny príkaz, na základe ktorého by mohol teoreticky zablokovať predaj starších iPhonov od modelu 6s, až po model X.

Aj keď Apple naďalej predáva v Číne všetky modely, tak môže nastať situácia, ktorá by v prípade nesplnenia požiadaviek priviedla k pozastaveniu predaja dotknutých modelov. Hrozba bude trvať až do momentu, pokým Apple neodstráni funkcie, na ktoré sa vzťahuje patent. Vyzerá tak tak, že spoločnosť Apple našla spôsob, ako odvrátiť hrozbu pozastavenia predaja. Pripravená aktualizácia by sa mala distribuovať už začiatkom budúceho týždňa.

Spoločnosť z Cupertina plánuje v Číne uvoľniť aktualizáciu, ktorá má za úlohu upraviť funkčnosť dvoch sporných patentov. Vzhľadom k tomu, že sa príkaz týka iba telefónov so softvérom starším ako iOS 12, aktualizácia nebude uvoľnená pre najnovšie modely – iPhone XS, XS Max a XR. Problémom naďalej ostáva to, že Qualcomm žiada čínsky súd, aby taktiež zakázal predaj dokonca aj týchto najnovších modelov.

Patenty, ktoré Apple údajne porušuje, súvisia s úpravou fotografií a spravovaním aplikácií. 

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Huawei Nova 4 na skutočných fotografiách. Vpredu inovácie, vzadu P20 Pro

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu