Apple v januári zverejnil finančné výsledky za prvý fiškálny štvrťrok a čísla odhalili slabý predaj iPhonov počas konca roka 2018.

Hoci do odhalenia finančných výsledkov za druhý kvartál ostávajú ešte dva týždne, analytici predpovedajú, že trend s klesajúcim predajom bude pokračovať. Spoločnosť predala v tomto období približne 45 miliónov telefónov, čo je o viac ako 10 % menej v porovnaní s minulým rokom, kedy sa predalo 52 miliónov iPhonov.

Spoločnosť OTR Global vydala správu, v ktorej uviedla, že Apple vyexpedoval približne 37 až 42 miliónov iPhonov, zatiaľ čo analytici z Wall Street očakávajú o niečo lepší výsledok – 40 až 45 miliónov telefónov. OTR uviedla, že hlavným dôvodom poklesu je slabý dopyt po modeloch XR a XS. Vzhľadom k tomu, Apple sa rozhodol neoznamovať presný počet predaných zariadení, v budúcnosti ich počet budeme už iba odhadovať. Budeme musieť vychádzať z príjmov spoločnosti, takže prepočet bude veľmi orientačný.

Správa za druhý kvartál 2019 bude oficiálne vydaná už 30. apríla a zobrazí sa na stránke spoločnosti Apple v sekcii tlačových správ. Indície, ktoré spoločnosť poskytla, naznačujú príjmy medzi 55 až 59 miliardami dolárov, čo je iba o niečo menej ako v rovnakom období roka 2018. Vtedy Apple dosiahol príjmy v na úrovni 61 miliárd dolárov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Tim Cook: Apple pomôže s rekonštrukciou požiarom poškodenej katedrály Notre-Dame

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu