Spoločnosť Apple predstavuje technologicky vylepšené bezdrôtové slúchadlá AirPods Pro.

AirPods Pro sú bezdrôtové slúchadlá s doplnkovými funkciami oproti klasickým AirPods. Primárnou novinkou je aktívne potláčanie hluku, ktoré už majú slúchadlá ako Bose 700 či Sony WH-1000XM3. Na novinku upozornil portál TechCrunch.

Každé slúchadlo dostane dva integrované mikrofóny, ktoré umožňujú počúvanie šumu v pozadí a aktívne rušenie hluku v okolí. Jeden z mikrofónov smeruje dovnútra a počúva zvuk vnútri uší. Apple tiež integroval adaptívny ekvalizér na vyladenie nízkych a stredných frekvencií v reálnom čase v závislosti od tvaru uší. 

Dizajnovo sa AirPods Pro mierne odlišujú, vyzerajú ako slúchadlá do uší s flexibilnými silikónovými špičkami. Balenie pritom obsahuje až tri rôzne veľkosti. AirPods Pro sú takisto odolné voči potu a vode.

Slúchadlá pracujú s čipom H1, ktorý zvláda rušenie šumu, ale aj schopnosť reagovať na zvolanie Hey Siri. Výdrž batérie predstavuje štyri a pol hodiny počúvania s aktívnym potlačením hluku a až 24 hodín počúvania s nabíjačkou. Na ďalšiu hodinu počúvania sa slúchadlá dokážu nabiť za približne päť minút. Nabíjacie puzdro má obdĺžnikový tvar, Lightning vstup a bezdrôtové nabíjanie.

AirPods Pro budú k dispozícii za 279 eur od 30. októbra.

Zdroj fotografií: TechCrunch

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Apple vydalo ultimátum: Na aktualizovanie iPhonu 5 máte už iba pár dní

Značky: