Už dnes o 15:00 nášho času Apple predstaví viacero noviniek alebo skôr inovácií, ktoré sú viac než očakávané.

Podľa dohadov a rôznych informácií by to mal byť nový iPad Pro, inovovaný Macbook, Mac mini a nejaké novinky by mohli zasiahnuť aj svet iMacov. No až počas samotnej konferencie sa dozvieme, čo si pre nás Apple naozaj pripravil. Dúfame, že to bude minimálne väčšina vyššie uvedených zariadení. Apple Special Event sa tentokrát nebude konať v Cupertine, ale v New Yorku, v Howard Gilam Opera House.

Ako sledovať priamy prenos z predstavenia noviniek? 

Každému, kto chce pozerať tlačovú konferenciu naživo, dávame do pozornosti nasledujúci odkaz – https://www.apple.com/apple-events/. Prostredníctvom neho môžete sledovať predstavenie noviniek v priamom prenose.

Apple Special Event začína o 15:00 nášho času. Do pozornosti dávame aj hardvérové a softvérové požiadavky – k sledovaniu budete potrebovať prehliadač Safari na zariadeniach so systémom iOS a macOS alebo Microsoft Edge v prípade počítačov s Windows 10. Používatelia systému Linux môžu využiť aktuálne verzie prehliadačov Chrome a Firefox. Prípadne môžete sledovať aj prostredníctvom Apple TV, ak toto zariadenie vlastníte.

V prípade, že tento event sledovať nechcete alebo nemáte čas, tak si ešte dnes večer môžete na našom webe prečítať kompletné zhrnutie všetkých predstavených noviniek.

Zrekapitulujme si, aké novinky by sme dnes mohli vidieť  

iPad – nový iPad Pro by mal prísť s „bezrámikovým“ dizajnom a biometrickým zabezpečením FaceID, ktoré už dobre poznáme z iPhonov. V prípade iPadu bude táto funkcia skutočne zaujímavá a veríme, že Apple upraví softvér a hardvér tak, aby dokázalo FaceID snímať tvár aj horizontálne. Niektoré špekulácie a dohady hovoria aj o tom, že by mohol mať nový iPad Pro aj USB-C konektor. Toto je však menej reálne, ale necháme sa prekvapiť. 

Macbook – inováciou a možno aj revolučnou by mali prejsť notebooky – Macbook Air a klasický 12“ Macbook. Hovorí sa o tom, že sa tieto dve zariadenia zlúčia do jedného a z oboch svetov si zoberú iba to najlepšie, čo je veľmi zaujímavá predstava. Z ktorého modelu sa prevezme veľkosť uhlopriečky zatiaľ nie je jasné, ale vyzerá to tak, že by sme sa mali dočkať väčšej uhlopriečky v menšom tele, čo je ideálny prípad. Cenovka sa však stúpne, ako inak, pričom už nepôjde o relatívne lacný Macbook Air. 

Mac mini – inováciou by malo prejsť aj toto, pre mnohých zabudnuté zariadenie, ktoré sa tešilo veľkej obľube. V niektorých prípadoch sa stále teší. Posledný hardvérový upgrade zažil Mac mini pred 4 rokmi, pričom ho má Apple stále v ponuke za totožnú cenu. Ani v tomto prípade nie je úplne jasné, či sa dočkáme iba základnej inovácie v podobe nasadenia nových procesorov a pod. alebo razantnej zmeny, ktorá Mac mini posunie o niekoľko levelov vyššie.

iMac – napokon by mohli miernou aktualizáciou hardvéru prejsť aj iMacy. Inovácia by sa mala týkať nasadenia najnovších procesorov a grafických kariet.

Prečítajte si aj:

iPhone XR: Aký je najlacnejší z najnovších iPhonov?

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE