Apple sa rozhodol vstúpiť do projektu elektrického automobilu a nastavil si cieľ „uviesť ho na trh“ v roku 2019. Projekt vývoja nového automobilu má názov Titan a spočiatku sa mu bude venovať 600 členný tím špecialistov. Ten sa môže počas vývoja ešte strojnásobiť. Uviedol tak Wall Street Journal.

Pre Apple pojem uviesť na trh však automaticky neznamená, že vtedy sa dostane k používateľom nový produkt. Môže ísť o termín, kedy sa vývojári rozhodnú uzavrieť súpis všetkých nových funkciách elektromobilu. Apple sa už asi rok venuje možnosti vytvoriť vlastné elektrické auto, vývoj pritom prebieha v Kalifornii. Zatiaľ nie je jasné, či vyvíjaný elektromobil bude zároveň aj autonómnym autom, ktoré dokáže jazdiť bez vodiča. Apple svoje rozhodnutie o vývoji nového auta nekomentoval.

Zatiaľ je jasné to, že Apple najal Megana McClaina, ktorý pracoval pre Volkswagen na vývoji autonómneho auta a zaujíma sa aj o vývojárov z firmy Tesla Motors.

Projekt autonómnych áut presadzuje hlavne firma Google

Zdroj: Telegraph

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu