Nové inteligentné hodinky od Apple sú odolnejšie, výkonnejšie a majú najväčší displej v histórii tohoto zariadenia.

Budú mať lepšiu aj výdrž? Dozviete sa! Základom novinky je až o 20 % väčší displej oproti šiestej generácii (+50 % oproti 3. generácii), ktorý pokrýva extra silné a hrubé kryštálové sklo odolné voči nárazom a prasknutiu. Rovnako tak je prítomná odolnosť voči vode (WR50 – možnosť plávania, ľahkého potápania a pod.) a prachu IP6X. Toto sa týmto hodinkám naozaj zíde, nakoľko doposiaľ nepatrili medzi tie najodolnejšie zariadenia.

Určite poteší aj vylepšená funkcia Always-On displeja (jasnejší o 70 %), vďaka ktorej budete vidieť podstatné informácie aj bez toho, aby sa hodinky úplne „zobudili“. Apple Watch Series 7 sú k dispozícii vo veľkostiach 41 mm a 45 mm.

Apple Watch 7
Apple Watch 7

Samozrejmosťou zostalo integrované monitorovanie srdcovej frekvencie, vylepšené meranie EKG, ku ktorému dobre pasuje aj inovovaný snímač okysličenia krvi. Ten pracuje na pozadí a teda aj v noci, čo vám umožní mať komplexný prehľad o vašom zdravotnom stave, kondícii a pod. Vylepšením prešlo aj monitorovanie spánkovej aktivity, v rámci ktorej je monitorovaná aj dychová frekvencia s prehľadnými grafmi v aplikácii na iPhone.

Zásadnou zmenou prešlo nabíjanie, resp. jeho rýchlosť a výdrž na jedno nabitie. V balení sa bude nachádzať klasický nabíjací kábel s pukom, ale už s USB-C konektorom, čo je výhodou v rámci rýchlosti nabíjania a kompatibility.

Nové Apple Watch by sa mali nabiť z 0 na 80 % za 45 minút a 8 minút nabíjania má postačiť na 8 hodín monitorovania spánku. Výdrž ostáva bezo zmeny, avšak hodinky sa aspoň rýchlejšie nabijú. Dodajme, že v ponuke bude 5 farebných variant, z ktorých si vyberie každý používateľ (červená, zelená, modrá, strieborná a šedá).

Apple Watch 7
Displej Apple Watch 7 a porovnanie so 6. a 3. generáciou

Okrem hardvéru sú prítomné aj softvérové novinky, ktoré čerpajú prevažne z WatchOS 8. Za zmienku stojí funkcia Reflect v aplikácii Mindfulness, ktorá vám ešte viac pomôže sa zrelaxovať a zostať v psychickej pohode. Vylepšením prešla aj mini klávesnica a písanie „ťahaním“ (slovenský jazyk podporovaný nie je), takže odpovede na textové správy a pod. priamo z Apple Watch budú opäť jednoduchšie. A ciferníky? Jasné, budú aj nové ciferníky, dokonca aj remienky a novinky neobišli ani aplikáciu Fitness+, kde sa objavia opäť nové športy a aktivity.

Cena nových Apple Watch Series 7 začína od 399 USD (v Európe očakávame od 449 eur) a dostupné budú v priebehu jesene 2021.

Apple Watch 7
Apple Watch 7

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE