Jablčné smart hodinky sú veľmi obľúbeným doplnkom ekosystému, ktorý ponúka množstvo praktických funkcií a možností. Viacero používateľov však nepozná ich základné nastavenia, akým je napr. zmena orientácie.

Vedeli ste, že Apple Watch nemusíte používať, resp. mať nasadené iba základným spôsobom, ktorý je všade prezentovaný? Hodinky môžete mať na ruke nasadené tak, ako to vyhovuje vám, pričom môže byť otočná korunka vpravo alebo vľavo. Rovnako to platí aj o použitej ruke, hodinky sa síce nosia primárne na ľavej ruke, ale nasadiť si ich môžete aj na pravú, čomu sa prispôsobí aj napr. záznam aktivít a EKG.

Ako zmeniť orientáciu v nastaveniach?

Ak si prehodíte hodinky z ľavej ruky na pravú ruku, tak to je potrebné zmeniť aj v nastaveniach, aby ste dostávali relevantné výsledky z rôznych meraní – aktivita, EKG a pod. Ak si chcete prehodiť hodinky „hore nohami“, lebo vám to viac vyhovuje, tak to je tiež možné, displej sa pretočí, len to treba nastaviť.

Celý proces je veľmi jednoduchý: prejdite do nastavení – položka všeobecné a následne kliknite na orientácia. V tejto sekcii si môžete nastaviť, na ktorej ruke budete mať hodinky nasadené a na ktorej strane sa po nasadení bude nachádzať otočná korunka. Zmeniť to môžete kedykoľvek, podľa toho ako vám to bude vyhovovať.

Prečítajte si aj:

Apple Watch: Viete ako zaobchádzať s vašimi hodinkami pred a po kúpaní?

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE