Beta verzia watchOS 4.3.1 začala zobrazovať varovné správy.

Upozornenie sa týka starších aplikácií, ktoré strácajú podporu pre budúce verzie OS inteligentných hodiniek od Apple. Správa nie je zameraná iba jednostranne na používateľa, ale poskytuje aj upozornenie pre vývojárov aplikácií, aby aktualizovali svoju aplikáciu pre lepšiu kompatibilitu so systémom watchOS.

Správa sa zobrazí následne po tom, keď sa spustia staré aplikácie z verzie watchOS 1. Napriek tejto správe pokiaľ aplikáciu potvrdíte tlačidlom OK, povolíte jej spustenie, čo naznačuje, že watchOS 4.3.1 nebude poslednou verziou OS pre podporu starších aplikácií.

Apple oznámil vývojárom, že počas roka 2018 pozastaví všetky aplikácie, ktoré boli vytvorené pre watchOS 1. Vtedy aj doporučil vývojárom, aby používali pre aktualizáciu starších aplikácií minimálnu verziu SDK pre verziu watchOS 2. Pre vývoj nových aplikácií toto pravidlo je ešte prísnejšie a verzia SDK musí byť minimálne pre watchOS 4.

Aj napriek tomu, že konkrétny dátum ukončenia podpory pre staršie aplikácie watchOS 1 nie je známy, existujú určité špekulácie, že sa to udeje so spustením aktualizácie na watchOS 5. Očakáva sa, že nová zostava operačného systému Apple Watch bude predstavená na WWDC 2018 (4. – 8. jún).

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Apple Watch 4 pravdepodobne dostanú o 15% väčší displej

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.