Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ASUS oznámil komplexné portfólio komerčných riešení, ktoré sú zamerané na podnikových používateľov a pre školy, pričom na výstave CES® 2022 bolo vystavených päť kľúčových noviniek – vrátane modelov ExpertBook B5, B5 Flip a B3 Detachable, ExpertCenter D700 a ASUS Chromebook Flip CX5.

Najnovšie 14-palcové notebooky ExpertBook B5 a B5 Flip sú navrhnuté s dôrazom na tenké a ľahké šasi a vysoký výkon, ktorý zabezpečuje procesor Intel® Core i7, a sú dostupné v tradičnom aj konvertibilnom formáte. Predstavený bol aj notebook typu 2 v 1, ASUS ExpertBook B3 Detachable, ktorý posúva prenosnosť na úplne novú úroveň vďaka odnímateľnej klávesnici.

Notebooky radu ExpertBook sú navrhnuté pre biznis zákazníkov s dôrazom na štýlový dizajn, precízne skonštruované minimalistické šasi, ktoré posúva hranice ľahkosti notebookov a odolnosť, ktorá spĺňa vojenský štandard MIL-STD-810H. Notebooky umožňujú bezstresovú prácu na diaľku a cestovanie s celodňovou výdržou batérie a sú vybavené mnohými špičkovými technológiami na zvýšenie efektivity mobilnej práce, ako je WiFi 6E na rýchle a stabilné pripojenie, tlmenie hluku pomocou umelej inteligencie pre čisté a zrozumiteľné konferenčné hovory, podpora pre dual-SSD RAID pre rýchle a spoľahlivé úložisko a ASUS NumberPad na rýchle zadávanie čísel. Takisto ponúkajú funkcie na ochranu súkromia a pracovných dát, ako je zabudovaný snímač odtlačkov prstov pre biometrické prihlasovanie a TPM 2.0 čip na ochranu dát.

Výkonné stolné počítače ExpertCenter, ktoré na výstave CES 2022 zastupoval rad ExpertCenter D7, sú navrhnuté, aby ponúkali profesionálny výkon, špičkovú spoľahlivosť a rôzne dizajny od malých formátov (SFF) až po skrinky typu full tower. Najnovšie modely ExpertCenter D7 majú vo výbave procesory 12. generácie Intel Core až do i9 a grafické karty NVIDIA® GeForce®. Takisto disponujú dizajnom pre jednoduchú údržbu a spravovateľnosť bez nutnosti použiť nástroje ako je skrutkovač, vojenskou odolnosťou a zabezpečením a správou na podnikovej úrovni.

ASUS Chromebook Flip CX5 je konvertibilný notebook s úplne novým dizajnom a procesorom 12. generácie Intel Core i7. Vo výbave má aj konektivitu WiFi 6E a špičkovú reprodukciu zvuku a zobrazenie vizuálov, takže je ideálny na prácu, do školy aj na zábavu. 16-palcový NanoEdge displej má pomer strán 16 : 10 a tenké rámiky po troch stranách.

ASUS ExpertBook B5 a B5 Flip

ASUS ExpertBook B5 je rad ultraľahkých notebookov, ktoré sú dostupné v tradičnom formáte a takisto aj v 360° konvertibilnom formáte na maximálnu prenosnosť, flexibilitu a všestrannosť. Nové modely ExpertBook B5 (B5402C) a ExpertBook B5 Flip (B5402F), ktoré boli predstavené na výstave CES 2022, ponúkajú 14-palcové displeje a ideálne tak dopĺňajú existujúce portfólio obľúbených 13-palcových modelov ExpertBook B5.

Nové 14-palcové notebooky ExpertBook B5 a B5 Flip sú precízne skonštruované s minimalistickým šasi, ktoré posúva hranice ľahkosti notebookov. Horné veko a spodná časť notebooku sú vyrobené z čistého hliníka a okolie klávesnice je vyrobené zo zliatiny hliníka a horčíka. Prémiové materiály a precízna konštrukcia umožnili znížiť hmotnosť na úroveň iba 1,25 kg, pričom je zachovaná vysoká odolnosť, ktorá prežije náročné používanie počas každodenného prenášania a mobilnej práce.

B5 a B5 Flip sú navrhnuté aj s dôrazom na výkonnú prevádzku. Vybavené sú procesorom Intel Core i7, grafickou kartou Iris Xe, až 48 GB RAM a konektivitou WiFi 6E. Takisto ponúkajú dva SSD sloty s podporou technológie RAID 0/1 a úložiskom až do 2 TB s extrémne rýchlym čítaním a zápisom dát.

Nové modely B5 sú vybavené I/O portami s technológiou Thunderbolt 4 s podporou rozhrania USB4, 40 Gbps prenosovými rýchlosťami, podporou zapojenia troch 4K displejov a rýchlym nabíjaním. Ponuku portov dopĺňa čítačka microSD kariet, ethernet, USB typu A a HDMI® výstup.

14-palcové displeje notebookov ExpertBook B5 a B5 Flip zabezpečujú efektívnu produktivitu. Sú jasné, so živým zobrazením farieb a matným povrchom, ktorý odstraňuje nežiaduce odrazy svetla. Displej v prípade modelu B5 Flip ponúka dotykové ovládanie prstami alebo voliteľným integrovateľným stylusom, ktorého 15-sekundové nabíjanie umožňuje 45 minút používania. ExpertBook B5 Flip má 360° pánt, ktorý umožňuje všestranné používanie — od režimu stan až po tablet. Vďaka tomu ide o ideálny notebook na okamžitú spoluprácu, zdieľanie obsahu alebo prezentácie.

Nové modely ExpertBook B5 a B5 Flip sú navrhnuté, aby prekonali štandardy trhu, a to znamená, že ponúkajú odolnosť na úrovni vojenského štandardu MIL-STD 810H. Prežijú teda extrémy, ako sú mrazivé teploty alebo spaľujúce teplo, vysokorýchlostné otrasy či každodenné nárazy. Notebooky takisto zvládli náročné interné testovanie z hľadiska tlaku na panel, nárazov a pádov, čo zaručuje vysokú odolnosť. Odolná je dokonca aj klávesnica, ktorá prežije bežné obliatie či postriekanie.

Oba modely sú pripravené na profesionálne audio alebo videokonferencie. Obojstranná technológia na tlmenie okolitého hluku pomocou umelej inteligencie využíva sofistikované strojové učenie a zabezpečuje filtrovanie rušivého hluku na oboch stranách. ASUS NumberPad je voliteľnou súčasťou notebookov ExpertBook B5 a B5 Flip. Táto LED-podsvietená numerická klávesnica je ideálna na rýchle zadávanie čísel, pričom je zároveň možné ovládať aj kurzor myši.

Podniková bezpečnosť je ďalším dôležitým aspektom nových modelov ExpertBook B5. Ponúkajú robustné bezpečnostné funkcie, ktoré zabezpečujú, že dôverné a súkromné dáta ostanú v bezpečí. Takisto majú vo výbave snímač odtlačkov prstov, IR kameru na prihlasovanie sa pomocou tváre, fyzickú krytku na kameru a voliteľný TPM 2.0 čip, ktorý ochráni dáta pred útočníkmi. Nechýba ani integrovaný Kensington Lock zámok.

ASUS ExpertBook B3 Detachable

Navrhnutý na vzdelávanie a vyrobený pre biznis, to je ASUS ExpertBook B3 Detachable (B3000). Toto prenosné zariadenie typu 2 v 1 ponúka dlhú výdrž batérie na nerušené vzdelávanie alebo prácu na diaľku. Ide o prvé zariadenie s procesorom Snapdragon® 7c Gen 2[i],[ii], s integrovateľným stylusom a predinštalovaným systémom Windows 11.

B3 Detachable ponúka voliteľný robustný ochranný obal ExpertStand a doplnkovú klávesnicu ExpertBoard s aktivačnou vzdialenosťou 1,5 mm. Odnímateľný, magnetický ExpertStand s odolnosťou voči škvrnám umožňuje dvojitú orientáciu a ExpertBoard disponuje jednoduchým pripojením na okamžité používanie. B3 Detachable je teda rovnako všestranný, ako je mobilný. Môžete ho používať ako notebook alebo ako tablet, na výšku alebo na šírku, na prácu so súbormi alebo na zábavu, takže je ideálny na online vyučovanie, študovanie, pracovné stretnutia, sledovanie filmov a ďalšie.

Integrovateľný stylus je voliteľnou súčasťou modelu B3 Detachable na pohodlné a presné písanie, tvorbu poznámok či kreslenie. Zabudovaný slot na pero minimalizuje riziko jeho stratenia, pričom 15-sekundové nabíjanie umožňuje jeho 45-minútové používanie.

ASUS ExpertCenter D7

Rad ASUS ExpertCenter ponúka rôznorodé konfigurácie v rôznych cenových kategóriách pre podniky všetkých veľkostí. Na výstave CES 2022 boli vystavené modely ExpertCenter D700SD (SFF), D700MD (mini tower) a D700TD (tower), ktoré sú vybavené 12. generáciou procesora Intel Core až do i9, diskrétnou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3060 a až 128 GB RAM typu DDR4 3200 MHz.

Vďaka rôznym dizajnom a veľkosti skriniek od SFF až po full tower sú počítače ExpertCenter vhodné do všetkých kancelárií a na všetky spôsoby používania – od vzdialenej práce cez tvorbu obsahu až po výrobu a predaj v obchodoch. ExpertCenter D7 disponujú dizajnom pre jednoduchú údržbu a spravovateľnosť bez nutnosti použiť nástroje ako sú skrutkovače, a sú navrhnuté s dôrazom na ich rozšíriteľnosť.

Takisto ponúkajú vojenskú odolnosť MIL-STD-810H a spĺňajú aj prísne interné testy spoločnosti ASUS so zameraním na otrasy a bežné nehody na pracovisku. Voliteľný nástroj na centrálnu správu počítačov vo firme, ASUS Control Center, umožňuje vzdialenú správu, monitorovanie hardvéru a softvéru a zadávanie úloh cez pohodlné webové rozhranie. Vo výbave je tiež ASUS Business Manager s blokovaním USB úložísk, obnovením systému a šifrovanou virtuálnou partíciou. K dispozícii je aj voliteľný TPM 2.0 čip.

ASUS Chromebook Flip CX5

ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5601) disponuje 360° ErgoLift pántom, ktorý umožňuje používať jeho 16-palcový NanoEdge displej pod rôznymi uhlami pre ideálnu všestrannosť. Poháňa ho procesor 12. generácie Intel Core i7 s grafickou kartou Intel Iris Xe a 16 GB RAM. Vo výbave je aj dvojpásmová Intel WiFi 6E (802.11ax) konektivita.


[i] Snapdragon je ochranná značka alebo registrovaná ochranná značka spoločnosti Qualcomm Incorporated.

[ii] Snapdragon je produktom spoločnosti Qualcomm Technologies, Inc. a/alebo jej dcérskych spoločností.

Značky: