Cieľovou skupinou VivoWatch BP nie sú bežní ľudia bez zdravotných problémov.

Väčšina spoločností sa zaoberá vývojom a výrobou rôznych módnych inteligentných hodiniek, ktoré sú naplnené množstvom prepracovaných funkcií. Skvelým príkladom sú hodinky od Applu, Fitbitu či Garminu. ASUS sa však rozhodol vyrobiť aj model hodiniek, ktorý nezaujme svojim vzhľadom, no zaujme množstvom kvalitných zdravotníckych senzorov.

V súčasnej dobe trpí takmer pätina dospelých ľudí vysokým krvným tlakom, ktorý je jedným z najčastejších príčin smrti. ASUS sa z toho dôvodu rozhodol do svojich inteligentných hodiniek integrovať senzory, ktoré relatívne presne zmerajú používateľov krvný tlak. Meranie krvného tlaku je následne doplnené aj o EKG, ktoré počas niekoľkých sekúnd dokáže analyzovať činnosť srdca.

Všetky dáta, ktoré inteligentné hodinky zozbierajú, následne analyzuje aplikácia ASUS Health AI. Okrem štandardných funkcií aplikácia umožní aj jednoduchým spôsobom zobraziť zozbierané dáta lekárom v nemocnici. Tieto informácie tak vedia následne pomôcť pri presnejšej a hlavne včasnej diagnostike rôznych chorôb.

Informácie o cene a dostupnosti aktuálne nie sú známe. Očakávaná cena sa však pohybuje v strednej úrovni, čo znamená rozpätie približne od 200 do 300 eur.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Fitbit Versa sa predávajú ako teplé rožky