DOD je lídrom v oblasti autokamier, čo vidieť na výbave jednotlivých zariadení. LS475W+ je najnovšou generáciou, ktorá ponúka CMOS snímač Sony STARVIS (IMX291) s možnosťou nahrávania Full HD videa pri 60 fps (clona f/1.6). Objektív sa skladá zo 6 elementov a uhol záberu je 145°. Vo výbave je aj WDR 2.0 (kompenzácia protisvetla), automatické ISO s max. hodnotou 12 800 a odnímateľný polarizačný filter.

To zaručuje, že aj v úplnej tme vidíte (zašumené) dianie pred kamerou. Výsledné video má výbornú kvalitu za každých podmienok. Zariadenie disponuje aj citlivým GPS prijímačom, ktorý presne sleduje vašu polohu a rýchlosť. Tieto údaje vidíte aj vo videu. Kamera má 3-palcový displej a 8 dobre dostupných ovládacích prvkov. Páči sa nám intuitívne ovládanie a menu so slovenskou lokalizáciou.

Vysokú kvalitu videa je ihneď poznať – 5 min. slučka zaberá približne 700 MB. Tu príde vhod podpora pamäťových kariet s max. kapacitou 128 GB (v balení je 16 GB karta). V ponuke nechýba prepracovaný parkovací režim, automatické nahrávanie, nahrávanie v slučke a citlivý G-Senzor. Dôležité videá sa dajú uzamknúť aj manuálne, stlačením príslušného tlačidla.

Samozrejmosťou je nahrávanie zvuku, prehrávanie záznamov v zariadení a tiež v špeciálnom programe pre PC a MAC (DOD GPS Player), kde vidíte všetky podrobnosti o jazdách aj s mapovým podkladom. Zaujímavosťou je integrácia miniHDMI výstupu na priame prepojenie s TV alebo monitorom. Kamera ponúka aj analýzu ciest – po skončení vám ukáže priemernú rýchlosť, prejdený úsek a trvanie jazdy. Integrovaná batéria má výdrž do 15 minút a jej napájanie (12/24 V) je cez microUSB konektor.

Cena: 359 EUR
Zapožičal: dod-tec.sk

Verdikt
DOD LS475W je kamera nabitá najnovšími technológiami s výborným snímačom, čo sa prejavuje na kvalite videa.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu autokamier, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE