Automobilke Tesla sa darí, dokáže totiž aj dnes predávať viac svoje drahé modely. Preto aj mení svoju stratégiu. 

Od 16. apríla tak Tesla končí s predajom niektorých lacnejších modelov. Podľa analytickej spoločnosti Electrek, Tesla končí s Model S 60 a 60D, ktoré sa predávali za sumu 68 000 USD a obsahujú 60 kWh batériu. Namiesto toho sa Model S bude predávať len s batériou 75 kWh.

Je to dané tým, že podľa zdrojov z automobilky Tesla väčšina vodičov v prípade modelov s 60 kWh batériou aj tak končila s upgrade na 75 kWh batériový balík. Model S so 75 kWh batériou štartuje na sume 74 500 USD.

Na druhej strane, v druhej časti tohto roka Tesla začne predávať svoj najlacnejší Model 3, ktorý štartuje na 35 000 USD a obsahuje batériu kapacitou menšou ako 60 kWh.

Pripíjame aj originál listu, ktorý Tesla poslala svojim zákazníkom:

One year ago, we introduced the Model S 60 kWh battery as a more affordable option to accelerate the adoption of electric vehicles. However, most customers ended up buying an equivalent to the Model S 75kWh. To simplify the ordering process for our customers, we will be removing the 60 kWh option from our lineup.

Customers who still want the opportunity to own a 60 kWh Model S will have until April 16, 2017 to place their order. Any 60 kWh Model S will have the ability to upgrade their battery to 75 kWh via an over the air update.

Viac o Testa Model X

VIDEO TOUCHIT: Redakčný test Tesla Model X (doplnené o video)

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu