Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, predstavil najnovšie výsledky AV-TEST, nezávislého testovacieho inštitútu v oblasti IT bezpečnosti, ktorý vyhodnotil Acronis True Image ako najucelenejšie riešenie ochrany dát.

AV-TEST obzvlášť zdôrazňuje schopnosť riešenia chrániť dáta proti ransomvéru prostredníctvom funkcionality Acronis Active Protection.

„Acronis je jediný produkt schopný detegovať a zastaviť ransomvér s takmer stopercentnou účinnosťou,“ uvádza správa Data Protection and Backup Software Test. AV-TEST urobil sériu testov porovnávajúcich Acronis True Image 2017 New Generation Premium, Carbonite Personal PLUS, CrashPlan for Home a iDrive v štyroch rôznych kategóriách: využiteľnosť, výkon, funkčnosť a ochrana pred hrozbami.

Výsledky týchto testov preukázali vedúcu pozíciu Acronis True Image na trhu:

  • Skóre ochrany pred hrozbami: 90 %. Acronis True Image je jediné osobné zálohovacie riešenie s aktívnou ochranou proti ransomvéru. Produkt zastavil v reálnom čase všetkých päť testovacích ransomvérových útokov.
  • Skóre výkonnosti: 92 %. Acronis predčil konkurenciu vo všetkých testovaných výkonnostných scenároch vrátane rýchlosti zálohovania a obnovy, ako pre plné, tak inkrementálne zálohy. V priemere bol Acronis True Image dvakrát rýchlejší a v niektorých prípadoch dokonca až desaťkrát rýchlejší než jeho konkurencia.
  • Skóre využiteľnosti: 78 %. Acronis True Image dosiahol aj v tejto kategórii najvyššie skóre vďaka prehľadnému užívateľskému rozhraniu a jednoduchému nastaveniu.
  • Skóre funkčnosti: 85 %. Acronis sa v tejto kategórii podelil o prvé miesto s riešením iDrive, obe obsahujú 33 z možných 39 funkčností požadovaných v tejto kategórii. Správa hlavne zdôraznila funkcie Try&Decide, System Cleanup, Mobile Device Backup a možnosť voľby úložiska dát v jednej z 9 krajín v prípade, že si užívateľ zvolí zálohovanie do cloudu.

„Acronis preukázal skvelú výkonnosť, je ľahko ovládateľný a obsahuje bohatú funkčnosť. Okrem toho ide o jediné riešenie v teste, ktoré poskytlo špecifickú ochranu proti ransomvérovým útokom. To všetko zaistilo tomuto riešeniu certifikát APPROVED BACKUP & DATA SECURITY od spoločnosti AV-TEST,“ povedal David Walkiewicz, Director Test Research z AV-TEST.

Acronis Active Protection

Malvérové útoky a ochrana proti nim sa neustále menia. Keď sa zálohovanie ukázalo ako preverená a spoľahlivá ochrana proti ransomvéru, hackeri začali vyvíjať varianty ransomvéru, ktoré vyhľadávajú a útočia tiež na zálohované súbory. Aby dokázal čeliť tejto hrozbe, vylepšil Acronis svoje zálohovacie riešenie o inovatívne anti-ransomvérové technológie. V januári 2017 uviedol Acronis True Image 2017 New Generation, riešenie osobného zálohovania s funkčnosťou Acronis Active Protection, ktorá proaktívne chráni užívateľské súbory a ich zálohy s využitím identifikácie a blokovania ransomvéru v reálnom čase. Už skôr v tomto roku získala verzia Acronis True Image 2017 New Generation ocenenie Gold Self-Protection Award, ďalšie významné ocenenie v rámci nezávislého testu Anti-Malware Testing Lab, ktorý preukázal schopnosť softvéru chrániť seba a zálohy svojich užívateľov proti ransomvéru.

Technológia Acronis Active Protection je v súčasnosti postupne integrovaná do portfólia riešení Acronis na ochranu a ukladanie dát, vrátane Acronis Backup Advanced a Acronis Backup Cloud.

„Zálohovanie zostáva najefektívnejšou ochranou proti strate dát, avšak samotná záloha už nestačí. Tvorcovia ransomvéru sa teraz zameriavajú na zálohy a zálohovací softvér. Acronis toto predpokladal, a preto oslovil odborníkov v oblasti IT bezpečnosti, aby vytvorili riešenie, ktoré by proaktívne chránilo našich zákazníkov. Acronis Active Protection je výsledkom, ktorý prišiel v pravú chvíľu, aby ochránil zákazníkov proti zničujúcim kybernetickým útokom,“ povedal John Zanni, CMO v spoločnosti Acronis.

Značky: