Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Produkčná atramentová tlačiareň Canon ProStream 1800 s kontinuálnym podávaním posúva vďaka svojmu výkonu možnosti komerčnej tlače. Najnovší model zo série ProStream 1000 ponúka ešte vyššiu rýchlosť, a to až 133 metrov za minútu, pričom si stále dokáže zachovať tlačovú kvalitu plne porovnateľnú s ofsetovou tlačou.

Táto nová produkčná tlačiareň predstavuje rozšírenie úspešnej technológie ProStream, ktorá bola na trh uvedená v roku 2017 a dočkala sa už 30 inštalácií. „Sme nadšení, že môžeme túto novinku ponúknuť zákazníkom, ktorí túžia po špičkovom výkone. Model ProStream 1800 ešte viac podporí ich vášeň pre tlač. Bol navrhnutý tak, aby posúval hranice komerčnej tlače a spĺňal neustále sa meniace požiadavky zákazníkov,“ hovorí Peter Wolff, viceprezident divízie Production Printing Products, EMEA Commercial Printing spoločnosti Canon Europe.

Táto produkčná tlačiareň kombinuje posledné inovácie z oblasti atramentovej tlače s osvedčenými technikami ofsetu a dosahuje unikátnu rovnováhu medzi vysokou produktivitou, špičkovou kvalitou, flexibilitou a možnosťami využitia širokého spektra médií. Komerčné tlačiarne tak môžu rozšíriť svoju ponuku a presunúť väčšie objemy zákaziek z ofsetovej tlače na digitálnu atramentovú tlač. Zároveň dokážu zdvihnúť úroveň produkcie aj vďaka širokému spektru aplikácií, a to vrátane prémiového a vysoko objemového direct mailu, kníh, katalógov alebo časopisov.

ProStream 1800 ocenia aj nároční zákazníci, ktorých presvedčí svojou nekompromisnou rýchlosťou až 133 m/min, čo je dokonca o dve tretiny viac ako v prípade prvých modelov radu ProStream 1000. Zvládne tak vytlačiť až 107 500 strán formátu A4 alebo 11 300 hárkov B2 4/4 za hodinu, to všetko pri zachovaní najvyššej kvality.

Čo sa týka médií, ProStream ich zvládne veľa, podobne ako ďalšie modely z tohto radu: štandardný ofsetový natieraný papier, nenatierané médiá, či papier optimalizovaný pre atramentovú tlač s gramážou od 40 g/m do 300 g/m. Môžete tlačiť kalendáre, plagáty a POS do šírky až 556 mm a s dĺžkou až 1 524 mm. S týmto modelom navyše nie je nutné prerušovať tlač kvôli výmene rôznych dĺžok formátov. ProStream 1800 vďaka tomu zabezpečuje úplne plynulý prechod, rozšírenú flexibilitu aj jednoduchú obsluhu.

Rovnomerné vysúšanie všetkých úloh zvláda integrovaný systém Air Floatation Drying, ktorý tak umožňuje efektívne tlačiť na široké spektrum médií bez toho, aby došlo k zníženiu vysokých štandardov finálneho výstupu. Tým, že nedochádza ku kontaktu s papierom, chráni systém sušenia výtlačok a zaisťuje optimálny výsledok, zachováva navyše lesk a chráni povrch papiera. „Pomáha aj umelá inteligencia, ktorá je prepojená so senzorom a neustále upravuje nastavenie systému sušenia počas tlače. Či už tlačíte módny katalóg alebo vysoko hodnotný reklamný leták, môžete si byť istí, že urobí dojem. A ďalšia výhoda? Systém udržuje optimálnu teplotu tlačového média, a tým znižuje spotrebu energie,“ popisuje prednosti stroja Peter Wolff.

ProStream 1800 využíva tlačové hlavy drop-on-demand s natívnym rozlíšením 1 200 DPI a spoločnosťou Canon vyvinuté polymérovej pigmentové atramenty s technológiou Canon ColorGrip, ktorých výsledkom je konzistentnosť farieb. Zariadenie disponuje aj inline kontrolou kvality od spoločnosti Canon, čo je vysoko výkonný automatický kamerový systém, ktorý stráži výslednú kvalitu výstupu, aby znížil potrebu fyzického dohľadu pri tlači na minimum.

Úspešný pôvodný model ProStream 1000 zostáva aj naďalej v predaji a existujúci zákazníci ho navyše môžu ľahko upgradovať na ProStream 1800. Tento upgrade im dáva možnosť prispôsobiť sa meniacej dynamike trhu, a pritom udržať vysokú kvalitu, rýchlosť a podporu rôznych druhov médií.

„V spoločnosti Canon zdieľame s našimi zákazníkmi nadšenie pre tlač a chápeme, že s tým, ako sa ich podnikanie musí prispôsobovať meniacim sa požiadavkám trhu, sa rovnako musia vyvíjať aj naše technológie. Uvedením nového stroja ProStream 1800 na trh môžeme podporiť zákazníkov, ktorí chcú zvýšiť objemy tlače bez toho, aby kvôli tomu museli robiť kompromis v kvalite alebo rýchlosti,“ uzatvára Peter Wolff z Canonu.

Zákazníci si môžu nový model ProStream 1800 prezrieť v zákazníckom centre Customer Experience Centre v nemeckom Poingu alebo požiadať o virtuálnu prehliadku. Podrobnejšie informácie získate aj na webe spoločnosti Canon.

Značky: